02/08/2023 03/08/2023 Με επιστολές προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β’ και την Ευαγγελική Εκκλησία της Ελλάδος, ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών, Αιδ. Καθ. Δρ. Τζέρι Πίλεϊ εκφράζει την συμπαράσταση του στους πληγέντες των πυρκαγιών που μαίνονται στην Ελλάδα. «Είναι αποκαρδιωτικό αυτές τις τελευταίες εβδομάδες να...
02 Αυγούστου, 2023 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2023 - 0:32

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών συμπαρίσταται στην πυρόπληκτη Ελλάδα

Διαδώστε:
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών συμπαρίσταται στην πυρόπληκτη Ελλάδα

Με επιστολές προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β’ και την Ευαγγελική Εκκλησία της Ελλάδος, ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών, Αιδ. Καθ. Δρ. Τζέρι Πίλεϊ εκφράζει την συμπαράσταση του στους πληγέντες των πυρκαγιών που μαίνονται στην Ελλάδα.

«Είναι αποκαρδιωτικό αυτές τις τελευταίες εβδομάδες να βλέπεις τις εκατοντάδες καταστροφικές πυρκαγιές, τους σφοδρούς ανέμους, τα επαναλαμβανόμενα κύματα καύσωνα και τις εκτεταμένες καταστροφές στη γη, στα μικρά χωριά της υπαίθρου, στα νησιά, ακόμη και στα περίχωρα της Αθήνας και της Κορίνθου», γράφει και προσθέτει ότι «κάποια στιγμή 52 νέες πυρκαγιές ξέσπασαν μέσα σε ένα 24ωρο».

Ο Αιδ. Καθ. Δρ. Τζέρι Πίλεϊ επισημαίνει ότι αυτές οι πυρκαγιές προκαλούν ανυπολόγιστο πλήγμα στις ζωές και στα μέσα διαβίωσης όλων των πληγέντων και σε ολόκληρη την οικονομία του έθνους .

«Όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά όλη η νότια Ευρώπη, η βόρεια Αφρική όπως και πολλές άλλες τοποθεσίες έχουν συγκλονιστεί από τα καιρικά συστήματα του φετινού καλοκαιριού», σημειώνει ο Αιδ. Καθ. Δρ. Τζέρι Πίλεϊ. «Αλλά είναι ειρωνικό το γεγονός ότι η Ελλάδα η οποία δεν συμβάλλει ουσιαστικά στην κλιματική αλλαγή, θα πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης», συμπληρώνει.

Η Ελλάδα είναι κοντά στις καρδιές των απανταχού Χριστιανών, σημειώνει ο Αιδ. Καθ. Δρ. Τζέρι Πίλεϊ. «Όπως η Ελλάδα είναι κοιτίδα της δυτικής δημοκρατίας, έτσι είναι και η κοιτίδα του πρώιμου Χριστιανισμού και μερικών από τις πρώτες συνόδους του», γράφει. «Ο Ελληνικός Χριστιανισμός είναι επίσης ένας σημαντικός πρόγονος του οικουμενικού κινήματος και της οικουμενικής θεολογίας», προσθέτει μεταξύ άλλων.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών συντάσσεται με τον Οικουμενικό Πατριάρχη αναγνωρίζοντας τις ηθικές και θρησκευτικές επιταγές που θέτει η κλιματική αλλαγή, αναφέρει ο Αιδ. Καθ. Δρ. Τζέρι Πίλεϊ. «Στεκόμαστε μαζί σας και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τις καλύτερες δυνατές προσπάθειές μας σε αυτή την υπαρκτή δοκιμασία για όλη την ανθρωπότητα», καταλήγει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων