08/06/2022 08/06/2022 Την έντονη αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής προκάλεσε η διάρρηξη και η βεβήλωση του παρεκκλησίου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στο λόφο της Αγίας Σιών που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 6 Ιουνίου 2022. του Νίκου Οικονόμου / ope.gr   Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει «την βάρβαρη επίθεση από στοιχεία της...
08 Ιουνίου, 2022 - 15:58
Τελευταία ενημέρωση: 08/06/2022 - 16:00

Το Παλαιστινιακό ΥΠΕΞ για τη βεβήλωση του παρεκκλησίου στα Ιεροσόλυμα

Διαδώστε:
Το Παλαιστινιακό ΥΠΕΞ για τη βεβήλωση του παρεκκλησίου στα Ιεροσόλυμα

Την έντονη αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής προκάλεσε η διάρρηξη και η βεβήλωση του παρεκκλησίου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στο λόφο της Αγίας Σιών που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 6 Ιουνίου 2022.

  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

 

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει «την βάρβαρη επίθεση από στοιχεία της οργανωμένης Εβραϊκής τρομοκρατίας» και επισημαίνει ότι οι προκλητικές και συνεχείς επιθέσεις σε εκκλησίες αποτελούν μέρος ενός αναπόσπαστου σχεδίου των δυνάμεων κατοχής με στόχο την προσάρτηση της Ιερουσαλήμ και των Χριστιανικών και μουσουλμανικών προσκυνημάτων της.

Επίσης, κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για επιθέσεις που εξυπηρετούν τα αποικιακά συμφέροντα του Ισραήλ με την κάλυψη από την πλευρά της Αστυνομίας και για υψηλό τίμημα που πληρώνουν οι εκκλησίες και τα προσκυνήματα λόγω του Παλαιστινιακού χαρακτήρα τους.

Παράλληλα, θεωρεί την Ισραηλινή Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ υπεύθυνους για αυτή την επίθεση, καθώς και για άλλες άλλες κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και των υπογεγραμμένων συμφωνιών.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση του το Παλαιστινιακό Υπουργείο Εξωτερικών απευθύνει κάλεσμα προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να παρέμβει με στόχο την προστασία του Παλαιστινιακού λαού και των προσκυνημάτων στην Ιερουσαλήμ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών για τη βεβήλωση του παρεκκλησίου στα Ιεροσόλυμα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων