01/08/2019 01/08/2019 Μήνυση εναντίον του υπουργείο Πολιτισμού της Ουκρανίας για την απόφασή του να διαγράψει το λεγόμενο “Πατριαρχείο Κιέβου” από τον κατάλογο των θρησκευτικών οργανώσεων της χώρας και να το θέσει υπό εκκαθάριση, κατέθεσε ο αποκαλούμενος “Πατριάρχης Κιέβου” κ. Φιλάρετος. “Μηνύουμε το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο παρανόμως διέγραψε το Πατριαρχείο Κίεβο. Δεν υπήρξε ακόμη ακρόαση, αλλά υποβάλαμε...
01 Αυγούστου, 2019 - 8:25

Το “Πατριαρχείο Κιέβου” μηνύει το Υπ. Πoλιτισμού

Διαδώστε:
Το “Πατριαρχείο Κιέβου” μηνύει το Υπ. Πoλιτισμού

Μήνυση εναντίον του υπουργείο Πολιτισμού της Ουκρανίας για την απόφασή του να διαγράψει το λεγόμενο “Πατριαρχείο Κιέβου” από τον κατάλογο των θρησκευτικών οργανώσεων της χώρας και να το θέσει υπό εκκαθάριση, κατέθεσε ο αποκαλούμενος “Πατριάρχης Κιέβου” κ. Φιλάρετος.
“Μηνύουμε το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο παρανόμως διέγραψε το Πατριαρχείο Κίεβο. Δεν υπήρξε ακόμη ακρόαση, αλλά υποβάλαμε αγωγή” δήλωσε ο κ. Φιλάρετος.
Ο κ. Φιλάρετος έγραψε επίσης μια επιστολή προς τον πρόεδρο της Ουκρανίας ζητώντας να προστατεύσει τα δικαιώματα της εκκλησίας και τα συμφέροντα του ουκρανικού λαού.

Το υπουργείο Πολιτισμό ανακοίνωσε ότι το Πατριαρχείο Κίεβου (UOC-KP) θα τεθεί επισήμως υπό εκκαθάριση, καθώς έπαψε να υπάρχει με την προσχώρησή του τον περασμένο Δεκέμβριο στην αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας (UOC).

“Όλες οι αρμοδιότητες των θεσμικών οργάνων του πρώην UOC-KP μεταφέρθηκαν στην αρμοδιότητα των αρμόδιων διοικητικών οργάνων του UOC” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων