14/09/2020 14/09/2020 Αντιμέτωπη με πιέσεις για να αναλάβει δράση μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια της Λέσβου, η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ έχει υποσχεθεί ότι θα ληφθεί μέχρι μεθαύριο, Τετάρτη, μια απόφαση για την υποδοχή περισσότερων προσφύγων, έγινε γνωστό από πηγές του κυβερνώντος κόμματος. «H στήριξη προς την Ελλάδα όσον αφορά το προσφυγικό και...
14 Σεπτεμβρίου, 2020 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2020 - 19:29

Το πολύ μεθαύριο η απόφαση Μέρκελ για τους μετανάστες της Μόριας

Διαδώστε:
Το πολύ μεθαύριο η απόφαση Μέρκελ για τους μετανάστες της Μόριας

Αντιμέτωπη με πιέσεις για να αναλάβει δράση μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια της Λέσβου, η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ έχει υποσχεθεί ότι θα ληφθεί μέχρι μεθαύριο, Τετάρτη, μια απόφαση για την υποδοχή περισσότερων προσφύγων, έγινε γνωστό από πηγές του κυβερνώντος κόμματος.

«H στήριξη προς την Ελλάδα όσον αφορά το προσφυγικό και τη Μόρια πρέπει να οργανωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο» τόνισε η Καγκελάριος της Γερμανίας, ερωτηθείσα κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την Πρόεδρο της Κομισιόν μετά την τηλεδιάσκεψη των ηγετών ΕΕ-Κίνας.

Πιο συγκεκριμένα, η κυρία Μέρκελ είπε: «H στήριξη προς την Ελλάδα πρέπει να οργανωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο αυτό είναι εφικτό. Η Γερμανία ωστόσο νιώθει υπεύθυνη γι’αυτό θα σκεφτούμε περισσότερο σχετικά με αυτό. Θα σκεφτούμε ειδικά ποιος έχει περισσότερη ανάγκη και ποιους από αυτούς τους ανθρώπους θα πάρουμε στη Γερμανία».

Η Γερμανίδα καγκελλάριος βρίσκεται σε επαφή με τον υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ και σχεδιάζει επίσης συναντήσεις με περιφερειακούς δημάρχους για τη μετεγκατάσταση μερικών από τους άστεγους πλέον κατοίκους της Μόριας, όπως δήλωσαν σήμερα στο Γερμανικό Πρακτορείο μέλη της κυβερνώσας Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) έπειτα από συνομιλίες υψηλόβαθμων κομματικών αξιωματούχων.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων