28/02/2019 28/02/2019 Το επιστημονικό προσωπικό του «Καρέλλειου» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» παρουσίασε τη δράση της δομής και ανέλυσε την ολιστική προσέγγιση που εφαρμόζει για την αντιμετώπιση της άνοιας στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νόσου Alzheimer και 3ο Μεσογειακό Συνέδριο Νευροεκφυλιστικών νοσημάτων PICAD & MeCoND που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Η διευθύντρια της δομής, κ. Αικατερίνη Ευθυμιοπούλου, παρουσίασε αναλυτικά τη...
28 Φεβρουαρίου, 2019 - 17:37
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2019 - 17:38

Το προσωπικό του “Καρέλλειου” για την αντιμετώπιση της άνοιας

Διαδώστε:
Το προσωπικό του “Καρέλλειου” για την αντιμετώπιση της άνοιας

Το επιστημονικό προσωπικό του «Καρέλλειου» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» παρουσίασε τη δράση της δομής και ανέλυσε την ολιστική προσέγγιση που εφαρμόζει για την αντιμετώπιση της άνοιας στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νόσου Alzheimer και 3ο Μεσογειακό Συνέδριο Νευροεκφυλιστικών νοσημάτων PICAD & MeCoND που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Η διευθύντρια της δομής, κ. Αικατερίνη Ευθυμιοπούλου, παρουσίασε αναλυτικά τη δομή και τις λειτουργίες της Ολοκληρωμένης Μονάδας Αντιμετώπισης της Νόσου Alzheimer και συναφών παθήσεων της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» και στη συνέχεια έγινε διεξοδική ανάλυση τόσο των ιατρικών όσο και των μη φαρμακευτικών παρεμβάσεων που λαμβάνουν χώρα στη Μονάδα από τον Ψυχίατρο Ανδρέα Ζαχαριάδη, την Ψυχολόγο του Κέντρου Ημέρας Ηλιάνα Χρυσικάκου, τον Επιστημονικά Υπεύθυνο και Εργοθεραπευτή Φίλιππο Ασπρίδη, τον Κοινωνικό Λειτουργό Κωνσταντίνο Βακουφάρη και τον Φυσικοθεραπευτή Παναγιώτη Μητσέα.

Η ολιστική προσέγγιση αντιμετώπισης της άνοιας που εφαρμόζεται στο Οικοτροφείο και το Κέντρο Ημέρας της δομής, στοχεύει στην σταθεροποίηση της κατάστασης των ατόμων με άνοια, ενώ παράλληλα παρέχει στήριξη και κατευθύνσεις στους συγγενείς-φροντιστές τους.

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων