04/08/2020 04/08/2020 Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος μετέβη, χθές 3 Αυγούστου 2020, στο χωριό Μέλισσα Σμήνους και στον ωραίο Ι.Ν. Αγίων Πάντων, όπου τελέσθηκε η Ιερά Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου με την συμμετοχή πλήθους πιστών. Στο κήρυγμά του ο Σεβ. μίλησε για το Πρόσωπο της Παναγίας μας, τονίζοντας ότι: «Το πρόσωπο της Παναγίας...
04 Αυγούστου, 2020 - 16:36
Τελευταία ενημέρωση: 04/08/2020 - 16:22

“Το πρόσωπο της Παναγίας, ένα Πρόσωπο, που μας γαληνεύει”

Διαδώστε:
“Το πρόσωπο της Παναγίας, ένα Πρόσωπο, που μας γαληνεύει”

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος μετέβη, χθές 3 Αυγούστου 2020, στο χωριό Μέλισσα Σμήνους και στον ωραίο Ι.Ν. Αγίων Πάντων, όπου τελέσθηκε η Ιερά Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου με την συμμετοχή πλήθους πιστών.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. μίλησε για το Πρόσωπο της Παναγίας μας, τονίζοντας ότι: «Το πρόσωπο της Παναγίας μας είναι μια ζώσα διδασκαλία. Το πρόσωπό της έχει ένα ιλαρό φώς. Οι οφθαλμοί της δακρυσμένοι αλλά και γεμάτοι ελπίδα, τα χείλη της, χείλη υπακοής με τα λόγια «ἰδοὺ, ἡ δούλη Κυρίου· γένοιτό μοι κατὰ τὸ ρῆμά σου». Η φωνή της όλο ικεσία και πρεσβεία προς τον Κύριο και Υιόν της. Το πρόσωπο της Παναγίας, ένα Πρόσωπο, που μας γαληνεύει. Αυτή την γαλήνη και ψυχική ηρεμία όλοι μας τη χρειαζόμαστε. Χριστιανοί μου, μη αγριεύετε. Απέχετε από τας κακίας. Πράττετε μόνον το αγαθόν. Γαληνεύετε».

Μετά το πέρας της Παρακλήσεως ο Σεβ. Ποιμενάρχης τέλεσε Τρισάγιον υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου ιερομονάχου π. Γεωργίου Χώρα (+4/8/2005) καθηγητού, (χειροτονία του αοιδίμου Μητροπολίτου Μάνης κυρού Χρυσοστόμου Β’).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων