12/07/2020 12/07/2020 Εόρτασε το Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου Παπάγου την μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου. Πρόκειται για το πρώτο παρεκκλήσιο στην Αθήνα που αφιερώθηκε στους νέους Οσίους της Εκκλησίας μας, Παΐσιο τον Αγιορείτη, Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, Ιάκωβο τον με Συγχωρείτε, Ιωσήφ τον Ησυχαστή και Εφραίμ τον Κατουνακιώτη. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στο...
12 Ιουλίου, 2020 - 20:00
Τελευταία ενημέρωση: 12/07/2020 - 21:53

Το πρώτο παρεκκλήσιο στην Αθήνα για τους νέους Οσίους

Διαδώστε:
Το πρώτο παρεκκλήσιο στην Αθήνα για τους νέους Οσίους

Εόρτασε το Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου Παπάγου την μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου. Πρόκειται για το πρώτο παρεκκλήσιο στην Αθήνα που αφιερώθηκε στους νέους Οσίους της Εκκλησίας μας, Παΐσιο τον Αγιορείτη, Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, Ιάκωβο τον με Συγχωρείτε, Ιωσήφ τον Ησυχαστή και Εφραίμ τον Κατουνακιώτη.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στο εορτάζον παρεκκλήσιο και την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Της Ευχαριστιακής Συνάξεως προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος ο και καθηγούμενος της Ι. Μ. Πετράκη. Ο Θεοφιλέστατος στον λόγο του αναφέρθηκε στη ζωή και διδασκαλία του Οσίου Παϊσίου, συνδέοντας τα με την πνευματική ζωή την οποία καλείται να ζήσει ο Χριστιανός μέσα στο σώμα της Εκκλησίας, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ο ευσεβής Χριστιανός θα μιμηθεί και θα μοιάσει στον όσιο Πατέρα της Εκκλησίας κατά την αγιότητα του.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος χειροθέτησε με ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου τον ιερομόναχο Ιωσήφ Αντωνίου, αδερφό της Ιεράς Μονής Αστερίου (μετόχιο της Ιεράς Μονής Πετράκη) σε αρχιμανδρίτη.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Γιαννιός ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την ευεργετική παρουσία και διδασκαλία του στο ποίμνιο της ενορίας και ευχήθηκε ο εορτάζων Όσιος Παΐσιος να είναι προστάτης και βοηθός της ζωής όλων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων