18/03/2020 18/03/2020 Με διάταγμά του ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ενέκρινε την ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση, για τις 22 Απριλίου. Σύμφωνα με το κείμενο, προτείνεται η αναφορά στον Θεό στο Προοίμιο του νέου Συντάγματος, όπως επίσης και στον γάμο ώς ένωση ανδρός και γυναικός αλλά και στην αξία της οικογένειας. Η Ρωσική Εκκλησία έχει ξεκινήσει μία...
18 Μαρτίου, 2020 - 10:24
Τελευταία ενημέρωση: 18/03/2020 - 10:25

Το ρωσικό σύνταγμα και η αναφορά στον Θεό

Διαδώστε:
Το ρωσικό σύνταγμα και η αναφορά στον Θεό

Με διάταγμά του ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ενέκρινε την ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση, για τις 22 Απριλίου. Σύμφωνα με το κείμενο, προτείνεται η αναφορά στον Θεό στο Προοίμιο του νέου Συντάγματος, όπως επίσης και στον γάμο ώς ένωση ανδρός και γυναικός αλλά και στην αξία της οικογένειας.
Η Ρωσική Εκκλησία έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια τους τελευταίους μήνες, η οποία βρίσκει υποστηρικτές τόσο σε εκπροσώπους άλλων θρησκειών όσο και σε βουλευτές, ώστε να προστεθεί στο προοίμιο του συντάγματος η αναφορά στην πίστη προς τον Θεό.
Όπως δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την συνάντηση που είχε με την πρόεδρο της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής Ελένα Παμφίλοβα, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί μόνο στην περίπτωση που η κατάσταση σε σχέση με τον κορονοϊό θα επιτρέπει την διεξαγωγή της.
«Θα διεξάγουμε την ψηφοφορία μόνο στην περίπτωση που η κατάσταση μας επιτρέπει να διεξάγουμε παρόμοιες δραστηριότητες» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος επισήμανε ότι παρά την σημασία που έχει η συνταγματική αναθεώρηση «δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την υγεία και την ζωή των πολιτών».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων