03/07/2020 03/07/2020 “Η Μόσχα αναμένει η απόφαση της Τουρκίας για το καθεστώς της Αγίας Σοφίας να είναι ισορροπημένη και να λαμβάνει υπόψη το πλαίσιο που έχει θέσει η UNESCO”, ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα. «Πιστεύουμε ότι ο ναός της Αγίας Σοφίας είναι εξαιρετικά σημαντικός, από πολιτισμική και ιστορική άποψη, για ολόκληρη την ανθρωπότητα....
03 Ιουλίου, 2020 - 10:40

Το ρωσικό ΥΠΕΞ για την Αγιά Σοφιά

Διαδώστε:
Το ρωσικό ΥΠΕΞ για την Αγιά Σοφιά

“Η Μόσχα αναμένει η απόφαση της Τουρκίας για το καθεστώς της Αγίας Σοφίας να είναι ισορροπημένη και να λαμβάνει υπόψη το πλαίσιο που έχει θέσει η UNESCO”, ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα.

«Πιστεύουμε ότι ο ναός της Αγίας Σοφίας είναι εξαιρετικά σημαντικός, από πολιτισμική και ιστορική άποψη, για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Η UNESCO έχει συμπεριλάβει την Αγία Σοφία στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς και πιστεύουμε ότι οποιεσδήποτε αξιώσεις σχετικά με τον χαρακτήρα του μνημείου, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης και την προσβασιμότητάς του, θα είναι συμβατές με το καθεστώς που έχει θεσπίσει και υπαγορεύει ο Οργανισμός», σημείωσε χαρακτηριστικά η Ρωσίδα αξιωματούχος, προσθέτοντας:

«Επίσης, η Μόσχα αναμένει ότι η απόφαση της Αγκυρας θα έχει μετρημένο χαρακτήρα, λαμβάνοντας υπόψη και πως πρόκειται για ευαίσθητο ζήτημα για τους θρησκευόμενους πληθυσμούς».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων