03/06/2023 06/06/2023 Βαθειά οδύνη εκφράζει το Σωματείο Ιεροψαλτών Νομού Τρικάλων για την εκδημία του Αναπληρωτή Καθηγητή του τομέα Τεχνολογίας του Ήχου, Μουσικοπαιδαγωγικής και Βυζαντινής Μουσικολογίας Δημητρίου Μπαλαγεώργου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Παρασκευής 2 Ιουνίου 2023. Παράλληλα στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο εκλιπών «άφησε πίσω...
03 Ιουνίου, 2023 - 19:20
Τελευταία ενημέρωση: 06/06/2023 - 18:23

Tο Σωματείο Ιεροψαλτών Νομού Τρικάλων για την εκδημία του Καθηγητή Μουσικολογίας Δημητρίου Μπαλαγεώργου

Διαδώστε:
Tο Σωματείο Ιεροψαλτών Νομού Τρικάλων για την εκδημία του Καθηγητή Μουσικολογίας Δημητρίου Μπαλαγεώργου

Βαθειά οδύνη εκφράζει το Σωματείο Ιεροψαλτών Νομού Τρικάλων για την εκδημία του Αναπληρωτή Καθηγητή του τομέα Τεχνολογίας του Ήχου, Μουσικοπαιδαγωγικής και Βυζαντινής Μουσικολογίας Δημητρίου Μπαλαγεώργου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Παρασκευής 2 Ιουνίου 2023.

Παράλληλα στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο εκλιπών «άφησε πίσω του ένα τεράστιο έργο επάνω στην έρευνα της Βυζαντινής μας Μουσικής και Ψαλτικής Τέχνης γενικότερα» και «εκτελούσε τα καθήκοντά του με πόθο και αγάπη, με προθυμία και αυταπάρνηση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου Ιεροψαλτών Νομού Τρικάλων:

Έφυγε απο κοντά μας αιφνιδίως ο Τρικαλινός Αναπληρωτής Καθηγητής του τομέα Τεχνολογίας του Ήχου, Μουσικοπαιδαγωγικής  και Βυζαντινής Μουσικολογίας  Δημήτριος Μπαλαγεώργος.

Το Σωματείο Ιεροψαλτών Ν. Τρικάλων «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός»  εκφράζει την κατ’ άνθρωπον βαθειά οδύνη του για την εκδημία  του αγαπημένου μας φίλου και πολύτιμου  μουσικού και καταξιωμένου καθηγητού του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημητρίου Μπαλαγεώργου, ο οποίος ξεκίνησε την πορεία του από την πόλη μας και άφησε πίσω του ένα τεράστιο έργο επάνω στην έρευνα της Βυζαντινής μας Μουσικής και Ψαλτικής Τέχνης γενικότερα.
Σε όλη  την ευλογημένη πορεία της ακαδημαϊκής του πορείας είχε την τιμή και την χαρά να υπηρετήσει στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών  του Πανεπιστημίου Αθηνών από το έτος 1996 αρχικά ως επιστημονικός συνεργάτης, στη συνέχεια ως Λεκτωρ και αργότερα ώς  Αναπληρωτής Καθηγητής έως και σήμερα στο γνωστικό αντικείμενο της Βυζαντινής Μουσικολογίας.
Ο Δημήτρης Μπαλαγεώργος αφιέρωσε τη ζωή του στην εκκλησιαστική μουσική ώς πρωτοψάλτης πολλών Ιερών Ναών της Αθήνας και ήταν χοράρχης του Χορού Ιεροψαλτών “Τρίκκης Μελωδοί”. Εκτελούσε  τα καθήκοντά του με πόθο και αγάπη, με προθυμία και αυταπάρνηση. Πάντοτε ευγενής, ευπροσήγορος, λεπτός, ταπεινόφρων χωρίς υπεροψίες.
Συνεργάστηκε με το Σωματείο Ιεροψαλτών Τρικάλων κατα τη διεξαγωγή του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου  της Ιεροψαλτικής κοινότητας που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα τον Νοέμβριο του 2021 ως μέλος της επιστημονικής επιτροπής και εισηγητής.

Από σήμερα θα υμνεί τον Τριαδικό Θεό μετά των Αγίων Αγγέλων. Αιωνία η μνήμη του.

Με τιμή για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος
Αθανάσιος Γ Δημητρίου

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Έφυγε» ο Δημήτρης Μπαλαγεώργος, Καθηγητής Μουσικολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Ψήφισμα της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ για τον Δημήτριο Μπαλαγεώργο

Η Ιερά Σύνοδος για την εκδημία του Δημητρίου Μπαλαγεώργου

Συλλυπητήρια του Ι.Π.Ε. για την εκδημία του καθηγητού Δημητρίου Μπαλαγεώργου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων