31/10/2022 31/10/2022 Το Σωματείο Ιεροψαλτών Τρικάλων  συμμετείχε με κλιμάκιο ιεροψαλτών στα 22α Τσιαβαλιάρεια στην Πιαλεία προς τιμήν του πρώτου πεσόντα στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940. Στην πλατεία του χωριού μετά την πανηγυρική θεία λειτουργία που τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου το Σωματείο έψαλε την επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Βασίλη Τσιαβαλιάρη. Ο Βασίλης Τσιαβαλιάρης, είναι ο...
31 Οκτωβρίου, 2022 - 9:00
Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2022 - 9:15

Το Σωματείο Ιεροψαλτών Τρικάλων στην εκδήλωση για τον  πρώτο πεσόντα στον πόλεμο του ‘40

Διαδώστε:
Το Σωματείο Ιεροψαλτών Τρικάλων στην εκδήλωση για τον  πρώτο πεσόντα στον πόλεμο του ‘40

Το Σωματείο Ιεροψαλτών Τρικάλων  συμμετείχε με κλιμάκιο ιεροψαλτών στα 22α Τσιαβαλιάρεια στην Πιαλεία προς τιμήν του πρώτου πεσόντα στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940.

Στην πλατεία του χωριού μετά την πανηγυρική θεία λειτουργία που τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου το Σωματείο έψαλε την επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Βασίλη Τσιαβαλιάρη. Ο Βασίλης Τσιαβαλιάρης, είναι ο πρώτος που έπεσε για την Πατρίδα στον πόλεμο του 1940,  δίνοντας το παράδειγμα της αυτοθυσίας για να γραφούν στα βουνά της Πίνδου σελίδες δόξας.

Στεφάνι μαζί με όλους τους επίσημους κατέθεσε και ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Αθανάσιος Γ Δημητρίου. Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε τους παρευρισκόμενους όταν ο αντιπρόεδρος του Σωματείου διάβασε το προσκλητήριο πεσόντων.

Η  εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το Σωματείο να ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο. Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Ευάγγελος Αποστολάκης – πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας – εν αποστρατεία ναύαρχος και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων