24/03/2020 24/03/2020 Έζησαν τις ίδιες στιγμές . Δοκιμάστηκαν από την πύρινη λαίλαπα με ανθρώπινες απώλειες και ανεπανόρθωτα κόστη.Ο λόγος για το λαό της Αυστραλίας αλλά και για τους κατοίκους της νοτιαοανατολικής Αττικής στο Μάτι που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Όταν το Μάτι και η Ραφήνα ζούσαν την ανείπωτη τραγωδία από την λαίλαπα της πυρκαγιάς, οι Ομογενείς...
24 Μαρτίου, 2020 - 15:07
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2020 - 15:29

Αρχιεπ. Μακάριος: Το συγκινητικό «ευχαριστώ» στον Μητρ. Μεσογαίας

Διαδώστε:
Αρχιεπ. Μακάριος: Το συγκινητικό «ευχαριστώ» στον Μητρ. Μεσογαίας

Έζησαν τις ίδιες στιγμές . Δοκιμάστηκαν από την πύρινη λαίλαπα με ανθρώπινες απώλειες και ανεπανόρθωτα κόστη.Ο λόγος για το λαό της Αυστραλίας αλλά και για τους κατοίκους της νοτιαοανατολικής Αττικής στο Μάτι που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Όταν το Μάτι και η Ραφήνα ζούσαν την ανείπωτη τραγωδία από την λαίλαπα της πυρκαγιάς, οι Ομογενείς της Αυστραλίας με πρωτοβουλία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας συγκέντρωσαν και έστειλαν ένα μεγάλο ποσό στην Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής για τους πυρόπληκτους.

Στη συνέχεια, η  Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, στην οποία ανήκει το Μάτι,  που επλήγησε από τις φωτιές του 2018, ανταποδίδει στους Αυστραλούς που βίωσαν τον πύρινο εφιάλτη την βοήθεια που έλαβε την περίοδο εκείνη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος σε ανακοίνωσή του, στην οποία εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για όσους συνεισέφεραν στον έρανο της Αρχιεπισκοπής για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία, ευχαριστεί μεταξύ άλλων τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο ο  οποίος, εκτός από την προσευχητική του συμπαράσταση, συνεισέφερε στον έρανο το ποσόν των 50.000

Και τονίζει:  «Για την αδελφική και φιλάνθρωπη κίνηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας κ. Νικολάου ο λαός μας συγκινήθηκε όλως ιδιαιτέρως, διότι στην επαρχία του, μόλις προ ενός έτους, ο λαός αντιμετώπισε την ίδια δοκιμασία».

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων