21/10/2019 21/10/2019 Στο Άγιο Όρος βρίσκεται από χθες ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Η επίσημη Υποδοχή του έγινε στις Καρυές. Στη συνέχεια εν πομπή, όλοι κατευθύνθηκαν εις τον πάνσεπτον ναόν του Πρωτάτου, όπου χοροστατησε ο Πατριάρχης στην επίσημη Δοξολογία, πλαισιούμενος από τον Πρωτεπιστατη Γερ. Συμεών Διονυσιάτη, την Ιερά Επιστασία, τους Καθηγουμένους των Ιερών αγιορείτικων Μονών, τον πολιτικό διοικητή του...
21 Οκτωβρίου, 2019 - 18:38
Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2019 - 21:56

Το συγκινητικό βίντεο από την επίσημη υποδοχή του Οικ. Πατριάρχη

Διαδώστε:
Το συγκινητικό βίντεο από την επίσημη υποδοχή του Οικ. Πατριάρχη

Στο Άγιο Όρος βρίσκεται από χθες ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Η επίσημη Υποδοχή του έγινε στις Καρυές. Στη συνέχεια εν πομπή, όλοι κατευθύνθηκαν εις τον πάνσεπτον ναόν του Πρωτάτου, όπου χοροστατησε ο Πατριάρχης στην επίσημη Δοξολογία, πλαισιούμενος από τον Πρωτεπιστατη Γερ. Συμεών Διονυσιάτη, την Ιερά Επιστασία, τους Καθηγουμένους των Ιερών αγιορείτικων Μονών, τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους, εκπροσώπους στρατιωτικών αρχών, αγιορείτες μοναχούς και προσκυνητές.

Τον Παναγιώτατο προσφώνησε ο Καθηγούμενος της  ΙΜ Διονυσίου Αρχιμ. Πέτρος.

Ο Παναγιώτατος αντιφώνησε, τονίζοντας την υπερχιλιετή σχέση της Μητρός Εκκλησίας με την Αθωνική πολιτεία. «Η αγιότητα είναι η πεμπτουσία αυτού του τοπου και οι Άγιοί μας είναι ότι πολυτιμότερο έχει η Εκκλησία»τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πατριάρχης. Η Κωνσταντινουπολίτης Εκκλησία προσεύχεται για τους αγιορείτες μοναχούς και ανήγγειλε την αναγραφή στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας τους αγιορείτες οσίους, Δανιήλ κατουνακιωτη, Ιερωνύμου Σιμωνοπετριτη, Ιωσήφ του Ησυχαστου, Εφραίμ Κατουνακιωτη.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο:

Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος
Επιμέλεια βίντεο: Πέπη Οικονομάκη
Κάμερα: Αλέξης Κωνστάντης 
Μοντάζ: Κώστας Κουράκος 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων