06/10/2023 06/10/2023 Σκεπασμένος με τη σημαία του Άρη και υπό την ιαχή «αθάνατος» οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία ο πολυνίκης προπονητής, Γιάννης Ιωαννίδης, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τετάρτη σε ηλικία 78 ετών. Η εξόδιος ακολουθία και η ταφή τελέστηκαν στα Κοιμητήρια της Θέρμης, σε κλίμα συγκίνησης, παρουσία συγγενών, φίλων, συνεργατών, ανθρώπων της πολιτικής, της...
06 Οκτωβρίου, 2023 - 20:32
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2023 - 20:27

Το τελευταίο «αντίο» στον Γιάννη Ιωαννίδη

Διαδώστε:
Το τελευταίο «αντίο» στον Γιάννη Ιωαννίδη

Σκεπασμένος με τη σημαία του Άρη και υπό την ιαχή «αθάνατος» οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία ο πολυνίκης προπονητής, Γιάννης Ιωαννίδης, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τετάρτη σε ηλικία 78 ετών. Η εξόδιος ακολουθία και η ταφή τελέστηκαν στα Κοιμητήρια της Θέρμης, σε κλίμα συγκίνησης, παρουσία συγγενών, φίλων, συνεργατών, ανθρώπων της πολιτικής, της αυτοδιοίκησης, του αθλητισμού αλλά και πλήθος κόσμου.

Η σορός του θρύλου των ελληνικών και ευρωπαϊκών πάγκων έφτασε στις 4.30 μμ στα νεκροταφεία συνοδεία δεκάδων κιτρινόμαυρων μοτοσικλετών, οι οποίοι κόρναραν από το κέντρο της πόλης σε όλη την διαδρομή και λίγη ώρα μετά ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία από τον Σεβασμώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυροπόλεως κ. Βαρνάβα.

Στο «σπίτι» του για τελευταία φορά ο «ξανθός»

Νωρίτερα το ρυθμικό σύνθημα «Κόουτς ζωντανός, για πάντα Αρειανός» και το παρατεταμένο θερμό χειροκρότημα «έσκισαν» τον αέρα της Θεσσαλονίκης και τις καρδιές όλων των οπαδών, τη στιγμή που η σορός του Γιάννη Ιωαννίδη περνούσε τον εξωτερικό χώρο του Αλεξάνδρειου Αθλητικού Μελάθρου. Ήταν γύρω στις 3:30 το μεσημέρι, όταν ο «ξανθός» έφτασε στο μπασκετικό του «σπίτι», για μία στάση πριν το τελευταίο «αντίο». Δεν θα μπορούσε, άλλωστε, ο κόουτς να μην βρεθεί στο στάδιο όπου γεύτηκε αμέτρητες νίκες και διακρίσεις με την ομάδα μπάσκετ του ‘Αρη καθώς αυτή ήταν και επιθυμία της οικογένειάς του.

 

Μόνο που αυτή τη φορά η ατμόσφαιρα του γηπέδου ήταν διαφορετική. Τα συνθήματα και τα τραγούδια νίκης από τους φίλους και οπαδούς, για τις επιτυχίες του μεγάλου «Αυτοκράτορα» που μεσουράνησε τη δεκαετία του ‘80 υπό την καθοδήγηση του «ξανθού», αντικαταστάθηκαν από έναν βουβό πόνο και πολλά δάκρυα της κιτρινόμαυρης οικογένειας για τη μεγάλη απώλεια.

Η διοίκηση της ΚΑΕ ‘Αρης, ο ΑΣ Αρης, η ομάδα μπάσκετ και η τεχνική ηγεσία, παλιοί του συμπαίκτες και αθλητές, άνθρωποι που τον λάτρεψαν και εξαιτίας του αγάπησαν το άθλημα βρέθηκαν έξω από το γήπεδο για να αποτίσουν ύστατο φόρο τιμής στον προπονητή που οδήγησε τους κίτρινους στις πιο λαμπρές και ένδοξες εποχές με την κατάκτηση οκτώ πρωταθλημάτων, πέντε κυπέλλων, συνοδεία ακατάρριπτων ρεκόρ, αήττητων σερί και τριών σερί Final Four.

Η νεκροφόρα εισήλθε από τη Θύρα 3 και αφού έκανε το γύρο του Παλέ ντε Σπορ, σταμάτησε μπροστά στην κεντρική είσοδο. Εκεί, περίμεναν ο Νίκος Γκάλης, εκ των ηγετών της θρυλικής ομάδας του Άρη, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, αλλά και οι αθλητές της σημερινής ομάδας μπάσκετ που κρατούσαν στα χέρια τους κίτρινα λουλούδια καθώς επίσης τα 13 τρόπαια που κατέκτησε ο σύλλογος κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στον πάγκο.

Αφού η σορός έμεινε για περίπου μισή ώρα στο Παλαί Ντε Σπορ αναχώρησε για τα Κοιμητήρια της Θέρμης, ενώ κατά τη διαδρομή έκανε μία στάση και μπροστά στο Κλεάνθης Βικελίδης, το ποδοσφαιρικό γήπεδο του ‘Αρη.

Τα δάκρυα του Γκάλη και «των άλλων παιδιών» για τη μεγάλη απώλεια

Με δάκρυα στα μάτια ο Νίκος Γκάλης υποδέχτηκε τη σορό του προπονητή του, με τον οποίο ως ομάδα πέτυχαν ανεπανάληπτες διακρίσεις και έκαναν όλη την Ελλάδα να παραμιλά. «Είναι μεγάλη η συγκίνηση για τους Αρειανούς και όλο τον φίλαθλο κόσμο. Με μία κουβέντα, ο Γιάννης ήταν άντρας. ‘Οτι είχε να πει, στο έλεγε κατευθείαν στο πρόσωπο. ‘Ηθελε να κάνει τον ‘Αρη μεγάλο και τα κατάφερε», είπε συγκινημένος ο «γκάνγκστερ» του ελληνικού μπάσκετ.

Ερωτηθείς ποια στιγμή θα θυμάται περισσότερο ο Νίκος Γκάλης απάντησε  : «Είναι πάρα πολλές οι στιγμές. Πολλές οι χαρές και λίγες οι λύπες».

Ιδιαίτερα φορτισμένοι ήταν επίσης οι πρώην παίκτες Βασίλης Λυπηρίδης και Νίκος Φιλίππου, που δήλωσαν πως μαζί με τον κόουτς αποχαιρετούν και ένα κομμάτι της νιότης και της ζωής τους.

Μ.Σχοινάς: Μαζί με τον «ξανθό» φεύγει και ένα κομμάτι της πόλης 

«Τα λόγια είναι περιττά. Μαζί με τον “ξανθό” φεύγει και ένα κομμάτι της πόλης, της ζωής μας των αναμνήσεων μας», είπε στις δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Πρόσθεσε, δε, πως με τον Γιάννη Ιωαννίδη υπήρξε μία προσωπική σχέση και πως υπήρξε αθλητής του, αφού έπαιξε σε 2 – 3 παιχνίδια σε εφηβική ηλικία. «’Εμαθα πολλά από αυτόν. Κυρίως έμαθα την αξία της νίκης, η οποία δεν έχει αξία εάν δεν βασίζεται στην προσπάθεια», είπε ο κ.Σχοινάς.

Ν. Ανδρουλάκης: Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ

Στην κηδεία του Γιάννη Ιωαννίδη έδωσε το «παρών» και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή την παρουσία του στην πόλη. «Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιάννη Ιωαννίδη. Ένας από τους μεγαλύτερους πατέρες του ελληνικού μπάσκετ, που με τις προσπάθειές του -ιδιαίτερα με τα τρία συνεχόμενα final four του ‘Αρη στα οποία πρωταγωνίστησε ως προπονητής –  ενέγραψε στο dna της γενιάς μας, την αγάπη για το μπάσκετ. Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ, διότι αυτός και ο Νίκος Γκάλης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης και όλη εκείνη η γενιά, έκαναν τον ελληνικό λαό να αγαπήσει αυτό το άθλημα».

Παρόντες στο τελευταίο αντίο ήταν ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, βουλευτές, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, αντιπεριφερειάρχες, αντιδήμαρχοι και άνθρωποι με τους οποίους συνεργάστηκε από όσες θέσεις πέρασε, του αθλητισμού, της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων