27/05/2020 27/05/2020 Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε σήμερα η Θ’ Ώρα με την οποία αποδίδεται η μεγάλη εορτή του Πάσχα και εψάλη για τελευταία φορά για φέτος το Χριστός Ανέστη. Με ιδιαίτερη συγκίνηση κλήρος και λαός με μια φωνή έψαλαν το Χριστός Ανέστη στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Θεσσαλονίκης. Της ιεράς ακολουθίας και του πανηγυρικού εσπερινού...
27 Μαΐου, 2020 - 19:32
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2020 - 20:20

Το τελευταίο Χριστός Ανέστη στον Ι.Ν. Αναλήψεως του Κυρίου Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Το τελευταίο Χριστός Ανέστη στον Ι.Ν. Αναλήψεως του Κυρίου Θεσσαλονίκης

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε σήμερα η Θ’ Ώρα με την οποία αποδίδεται η μεγάλη εορτή του Πάσχα και εψάλη για τελευταία φορά για φέτος το Χριστός Ανέστη.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση κλήρος και λαός με μια φωνή έψαλαν το Χριστός Ανέστη στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Θεσσαλονίκης.

Της ιεράς ακολουθίας και του πανηγυρικού εσπερινού προεξήρχε ο Αρχιμ. Φώτιος Ζαρζαβατσάκης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και Προϊστάμενος του περικαλλούς ι. Ναού.

Πιστοί λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας προσέρχονται για να τιμήσουν την εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που βρίσκονται εκτός ναού. Ας σημειωθεί ότι με υποδειγματική συνέπεια οι προσερχόμενοι πιστοί εκτελούν τις οδηγίες των αρμόδιων επιτροπών για τη σωστή τήρηση των μέτρων.

Τις ευχές του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου μετέφερε ο π. Φώτιος στους ευλαβείς πιστούς.

Τους χορούς των ψαλτών διακόνησαν ο Άρχων Πρωτοψάλτης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Πέτρος Παπαεμμανουήλ, ο Παναγιώτης Χοβαρδάς, Πρόεδρος Ιεροψαλτών Θεσσαλονίκης και τον αριστερό χορό ο Ηλίας Τοπούζης.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος 

Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων