16/10/2019 16/10/2019 Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019, τελέθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως Αρχιερατικό Συλλείτουργο και Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κυρού Νεκταρίου, για τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την εις Κύριον εκδημία του. Στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος και...
16 Οκτωβρίου, 2019 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2019 - 16:09

Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ του μακαριστού Μητροπολίτου Πέτρας

Διαδώστε:
Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ του μακαριστού Μητροπολίτου Πέτρας

Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019, τελέθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως Αρχιερατικό Συλλείτουργο και Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κυρού Νεκταρίου, για τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την εις Κύριον εκδημία του.

Στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος και συνιερούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, ο και οικείος Ποιμενάρχης, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε κατάλληλα ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Κωνσταντίνος Χατζηδάκης, ο οποίος σκιαγράφησε με παραστατικότητα και ενάργεια την προσωπικότητα και το έργο του αοιδίμου Ιεράρχου.

Μετά την τέλεση του Ιερού Μνημοσύνου, τελέσθηκε Τρισάγιο επί του τάφου, ενώ παρετέθη δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του ναού.

Παρέστη πλήθος πιστών, Ηγούμενοι, Ιερείς και εκπρόσωποι των Αρχών του τόπου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων