15/10/2020 15/10/2020 Το τουρκικό γεωτρύπανο «Kanuni» εντοπίστηκε να πλέει νότια του Καστελλόριζου χθες το βράδυ (Τετάρτης 14/10) και, μάλιστα, πολύ κοντά στο ακριτικό νησί. Το νέο τουρκικό γεωτρύπανο «Kanuni» εμφανίστηκε ενώ το σεισμογραφικό «Oruç Reis» πλέει ήδη στο όριο της παράνομης NAVTEX, που έχει εκδοθεί από τον Υδρογραφικό και Ωκεανογραφικό Σταθμό της Αττάλειας και μάλιστα με κλειστό...
15 Οκτωβρίου, 2020 - 8:32
Τελευταία ενημέρωση: 15/10/2020 - 8:15

Το τουρκικό γεωτρύπανο «Kanuni» νότια του Καστελλορίζου

Διαδώστε:
Το τουρκικό γεωτρύπανο «Kanuni» νότια του Καστελλορίζου

Το τουρκικό γεωτρύπανο «Kanuni» εντοπίστηκε να πλέει νότια του Καστελλόριζου χθες το βράδυ (Τετάρτης 14/10) και, μάλιστα, πολύ κοντά στο ακριτικό νησί.

Το νέο τουρκικό γεωτρύπανο «Kanuni» εμφανίστηκε ενώ το σεισμογραφικό «Oruç Reis» πλέει ήδη στο όριο της παράνομης NAVTEX, που έχει εκδοθεί από τον Υδρογραφικό και Ωκεανογραφικό Σταθμό της Αττάλειας και μάλιστα με κλειστό για πάρα πολλές ώρες το σύστημα εντοπισμού του.

Το «Kanuni» είναι το τρίτο ιδιόκτητο γεωτρύπανο της Τουρκίας ύστερα από το «Fatih» και το «Yavuz».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα marinetraffic.com, το γεωτρύπανο «Kanuni» απέπλευσε από τη Μερσίνη και έχει δηλώσει ως προορισμό του το «Haydarpaşa» στην Κωνσταντινούπολη.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει αντίδραση από τις ελληνικές Αρχές.

Οι πληροφορίες από το Marine Traffic δίνουν ακριβώς τη θέση του γεωτρύπανου στις 5 το πρωί:

Drill Ship KANUNI is currently located at EMED – Aegean Sea at position 35° 39′ 2.124″ N, 28° 18′ 20.448″ E as reported by MarineTraffic Terrestrial Automatic Identification System on 2020-10-15 05:09 UTC (2 minutes ago)
The wind in this area at that time blows from Northwest direction at force 3 Beaufort.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων