13/05/2019 13/05/2019 Προβληματισμένος από την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου, δηλώνει ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων. Ο Μητρ. Βολοκολάμσκ, τονίζει ότι ο Αρχιεπ. Ελπιδοφόρος είναι ένας εκ των πρωτεργατών στην χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και προσθέτει ότι η εκλογή του...
13 Μαΐου, 2019 - 9:27

Το tweet του Μητρ. Ιλαρίωνα για τον Αρχιεπ. Αμερικής

Διαδώστε:
Το tweet του Μητρ. Ιλαρίωνα για τον Αρχιεπ. Αμερικής

Προβληματισμένος από την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου, δηλώνει ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

Ο Μητρ. Βολοκολάμσκ, τονίζει ότι ο Αρχιεπ. Ελπιδοφόρος είναι ένας εκ των πρωτεργατών στην χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και προσθέτει ότι η εκλογή του στην Αμερική «αναβάλει επ’ αόριστον» την ανάκτηση της ενότητας στην Ορθοδοξία.
«Ο Μητρ. Ελπιδοφόρος,(…) έγινε Προκαθήμενος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Είναι το άμεσο μονοπάτι για να γίνει Πατριάρχης. Η αποκατάσταση της ενότητας φαίνεται να αναβάλλεται για μεγάλο χρονικό διάστημα» αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων