07/10/2020 08/10/2020 Το πολυσέλιδο αφιερωματικό βιβλίο «Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός [1.7.1921-1.7.2009]», έργο του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. π. Εφραίμ για τον πολυαγαπημένον μακαριστό Γέροντά του, Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό, εκδόθηκε στην γεωργιανή γλώσσα και ευρίσκεται πλέον στη διάθεση του εκεί ευσεβούς πληρώματος της Εκκλησίας μας, σε κεντρική διάθεση και σε όλα τα ορθόδοξα βιβλιοπωλεία της χώρας....
07 Οκτωβρίου, 2020 - 17:52
Τελευταία ενημέρωση: 08/10/2020 - 10:02

Το βιβλίο για τον Γέροντα Ιωσήφ αγκαλιάζει η Γεωργία

Διαδώστε:
Το βιβλίο για τον Γέροντα Ιωσήφ αγκαλιάζει η Γεωργία

Το πολυσέλιδο αφιερωματικό βιβλίο «Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός [1.7.1921-1.7.2009]», έργο του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. π. Εφραίμ για τον πολυαγαπημένον μακαριστό Γέροντά του, Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό, εκδόθηκε στην γεωργιανή γλώσσα και ευρίσκεται πλέον στη διάθεση του εκεί ευσεβούς πληρώματος της Εκκλησίας μας, σε κεντρική διάθεση και σε όλα τα ορθόδοξα βιβλιοπωλεία της χώρας. Στο μεταξύ, εντός ολίγου, το βιβλίο θα διατίθεται στη γεωργιανή γλώσσα και στην Ελλάδα για όσους γεωργιανούς αδελφούς επιθυμούν να το προμηθευτούν εντός των ελληνικών συνόρων.

Για το πρόσωπο και το έργο του μακαριστού Γέρον­τος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού διασώζεται πλήθος μαρτυριών, γεγονότων και διδασκαλιών, από ομιλίες του, οι οποίες από το 1982 υπάρχουν ηχογραφημένες, από τα γραπτά κείμενά του, που ήδη έχουν εκδοθεί σε 16 βιβλία, από τις πολλές επιστολές του (ίσως είναι ένας από τους τελευταίους επιστολογράφους Γέρον­τες της εποχής μας), καθώς και από διηγήσεις των συγχρόνων του πατέρων και από σημειώσεις που κρατούσαν πολλοί από τους μοναχούς της συνοδίας του. Όλα αυτά φωτίζουν πολλές πτυχές της ζωής του.

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. π. Εφραίμ προτίμησε να βιογραφηθεί ο μακαριστός Γέροντας, όχι τόσο με αφηγηματικό τρόπο όσο, αφήνον­τας τον ίδιο να μας δώσει πολλά σημαν­τικά και απαραίτητα στοιχεία μέσω επιστολών, γραπτών και προφορικών ομιλιών του. Για τον λόγο αυτό πολλές φορές αυτές οι παραθέσεις είναι αρκετά εκτενείς, για να παρουσιαστεί αυθεν­τικά η προσωπικότητα του Γέρον­τος. Επίσης θεωρήθηκαν απαραίτητες αναφορές και περιγραφές σε πρόσωπα που σχετίζον­ται άμεσα με τον Γέρον­τα, όπως για τον Άγιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή, τον Άγιο Εφραίμ Κατουνακιώτη κ.α., ώστε να μπορεί ο αναγνώστης να εισέλθει νοερά στο ιστορικό και πνευματικό περιβάλλον που ζούσε ο Γέρον­τας.

 

 

Θυμίζουμε ότι και οι Ρουμάνοι ορθόδοξοι αδελφοί, έχοντας ιδιαιτέρα δίψα για τον αυθεντικό ορθόδοξο πατερικό λόγο, έχουν αγκαλιάσει και διαβάζουν μαζικά το βιβλίο του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου για τον πολυαγαπημένον Γέροντά του, όπως μεταδίδουν, κατά το τελευταίο διάστημα, τα μέσα ενημέρωσης απο τη βαλκανική χώρα.

 

 

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ iTunes

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων