29/02/2020 29/02/2020 Μόνο στην περίπτωση που η Αμερική διδαχθεί από το Βυζάντιο μπ0ρεί να διατηρήσει την παγκόσμια ηγεμονία της. Να χρησιμοποιήσει με επιδεξιότητα ένα αρτιότατο δίκτυο πληροφοριών σε συνδυασμό με τη διπλωματία και, μόνο σε έσχατες περιπτώσεις, έναν καλά εκπαιδευμένο επαγγελματικό στρατό. Αυτοί οι ευφυείς χειρισμοί, που διατήρησαν κραταιά τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία επί μία χιλιετία. Αυτή την...
29 Φεβρουαρίου, 2020 - 18:21
Τελευταία ενημέρωση: 29/02/2020 - 19:20

“Το Βυζάντιο, πρότυπο για την συνέχιση της ηγεμονίας των ΗΠΑ”

Διαδώστε:
“Το Βυζάντιο, πρότυπο για την συνέχιση της ηγεμονίας των ΗΠΑ”

Μόνο στην περίπτωση που η Αμερική διδαχθεί από το Βυζάντιο μπ0ρεί να διατηρήσει την παγκόσμια ηγεμονία της. Να χρησιμοποιήσει με επιδεξιότητα ένα αρτιότατο δίκτυο πληροφοριών σε συνδυασμό με τη διπλωματία και, μόνο σε έσχατες περιπτώσεις, έναν καλά εκπαιδευμένο επαγγελματικό στρατό. Αυτοί οι ευφυείς χειρισμοί, που διατήρησαν κραταιά τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία επί μία χιλιετία.

Αυτή την άποψη τεκμηριώνει στο βιβλίο “Η Μεγάλη Στρατηγική του Βυζαντίου” ο γωστός αμερικανός  ιστορικός και κορυφαίος εκπρόσωπος του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών της Ουάσιγκτον, Έντουαρτ  Λούτβακ.

Το βιβλίο αυτό κυκλοφόρησε ταυτόχρονα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ιταλία. Ο Λούτβακ κατά καιρούς εργάστηκε ως σύμβουλος των υπουργείων Αμύνης και Εξωτερικών και του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ.

«Η Αμερική ποτέ δεν υπήρξε Ρώμη. Και αν σήμερα εφαρμόσει τη στρατηγική της -αμείλικτη επέκταση, κυριαρχία σε ξένους λαούς, το εξοντωτικό πρότυπο ολοκληρωτικού πολέμου-, το μόνο που θα καταφέρει είναι να επισπεύσει την παρακμή της. Είναι πολύ πιο χρήσιμο να μελετήσει τη στρατηγική της ανατολικής πτέρυγας της αυτοκρατορίας, που ξεπέρασε τη δυτική σε διάρκεια κατά 8 αιώνες», είχε συμβουλέψει ο Λούτβακ την κυβέρνηση Ομπάμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων