21/01/2021 21/01/2021 Στην βόρεια πλαγιά του Πεντελικού όρους – Αττικής, από την πλευρά του Διονύσου και σε υψόμετρο 565 μ. βρίσκεται το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αποστόλου & Ευαγγελιστού Λουκά. Ο Γέροντας π. Σίμων Αρβανίτης παρέμεινε για κάποιο διάστημα μέσα στο Ιερό αυτό Παρεκκλήσιο, προσευχόμενος, για αρκετές ημέρες. Λειτουργούσε κάποιες φορές “τον Άγιο Λουκά και ο μακαριστός Αρχιμανδρίτης π....
21 Ιανουαρίου, 2021 - 21:25
Τελευταία ενημέρωση: 21/01/2021 - 20:20

Το χιονισμένο Παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά του Ευαγγελιστού

Διαδώστε:
Το χιονισμένο Παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά του Ευαγγελιστού

Στην βόρεια πλαγιά του Πεντελικού όρους – Αττικής, από την πλευρά του Διονύσου και σε υψόμετρο 565 μ. βρίσκεται το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αποστόλου & Ευαγγελιστού Λουκά. Ο Γέροντας π. Σίμων Αρβανίτης παρέμεινε για κάποιο διάστημα μέσα στο Ιερό αυτό Παρεκκλήσιο, προσευχόμενος, για αρκετές ημέρες. Λειτουργούσε κάποιες φορές “τον Άγιο Λουκά και ο μακαριστός Αρχιμανδρίτης π. Μάρκος Μανώλης, όταν ήταν εφημέριος του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Γεωργίου Διονύσου, όπου βρίσκεται και ο τάφος του.

Μετά το πέραμα της κακοκαιρίας “Λέανδρος” ( 16/01/2021 ), ευλαβείς Χριστιανοί καθάρισαν τον περίβολο του Ιερού Παρεκκλησίου και την πέτρινη βρύση από τον όγκο του χιονιού ώστε να είναι προσβάσιμος στους προσκυνητές.

Στα ανατολικά του Ι. Παρεκκλησίου και στην θέση ” ΑΛΟΥΛΑ ” βρίσκεται το Ανοιχτό Μουσείο Παραδοσιακής Λατομικής Τέχνης.

Κείμενο – Φωτογραφίες: Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων