09/07/2023 09/07/2023 «Καταδικάζουμε απερίφραστα τη διοργάνωση πάρτυ με ηλεκτρονική μουσική εντός του ιστορικού ελληνορθόδοξου Ιερού Ναού του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη, ο οποίος χρησιμοποιείται από τις τουρκικές Αρχές ως χώρος φιλοξενίας πολιτιστικών εκδηλώσεων», αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter. Πρόκληση και ασέβεια εις βάρος του θρησκευτικού αισθήματος των απανταχού Ορθοδόξων και του Ελληνισμού αποτέλεσε...
09 Ιουλίου, 2023 - 8:57
Τελευταία ενημέρωση: 09/07/2023 - 8:30

Το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει τη διοργάνωση πάρτυ εντός του ελληνορθόδοξου Ναού του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη

Διαδώστε:
Το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει τη διοργάνωση πάρτυ εντός του ελληνορθόδοξου Ναού του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη διοργάνωση πάρτυ με ηλεκτρονική μουσική εντός του ιστορικού ελληνορθόδοξου Ιερού Ναού του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη, ο οποίος χρησιμοποιείται από τις τουρκικές Αρχές ως χώρος φιλοξενίας πολιτιστικών εκδηλώσεων», αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

Πρόκληση και ασέβεια εις βάρος του θρησκευτικού αισθήματος των απανταχού Ορθοδόξων και του Ελληνισμού αποτέλεσε η διοργάνωση πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής στον ιστορικό Ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη το βράδυ της Παρασκευής 7 Ιουλίου 2023, προκαλώντας θλίψη και αντιδράσεις από την τοπική Ελληνική κοινότητα. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ).

Μετά τη βεβήλωση της ιστορικής Ιεράς Μονής της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο τον Φεβρουάριο του 2022 όταν χρησιμοποιήθηκε ως σκηνικό για τις ανάγκες γυρισμάτων μουσικού βίντεο από συγκρότημα χορευτών, αυτή τη φορά μετατράπηκε σε «ντίσκο» ο Ιερός Ναός του Αγίου Βουκόλου.

«Η διοργάνωση πάρτυ συνιστά προσβολή και βεβήλωση ενός ιστορικού μνημείου που στο παρελθόν υπήρξε χώρος θρησκευτικής λατρείας», επισημαίνει το Υπουργείο Εξωτερικών.

«Καλούμε την τουρκική κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα ώστε να αποδίδεται ο απαιτούμενος σεβασμός στην πολιτιστική, ιστορική και θρησκευτική κληρονομιά όλων των θρησκειών στην επικράτειά της», υπογραμμίζει.

Διαβάστε επίσης: Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος για τη βεβήλωση του Ι.Ν. Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ (Ν. Στ.)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων