11/12/2019 11/12/2019 Τον Γέροντα που μετέτρεψε τις ερήμους και τα άνυδρα μέρη σε αγιασμένους τόπους αποχαιρετά η Ορθοδοξία. Συγκινητικές στιγμές διαδραματίζονται στο μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου στην έρημο της Αριζόνας και γύρω από το σκήνωμα του λαοφιλούς Γέροντα με κληρικούς και πιστούς να ασπάζονται τον Μακαριστό. Μόλις ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία στην οποία χοροστατεί ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ....
11 Δεκεμβρίου, 2019 - 21:58
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2019 - 22:06

Το Ύστατο Χαίρε στον Γέροντα που μετέτρεψε τις ερήμους και τα άνυδρα μέρη σε αγιασμένους τόπους- Δείτε σε απευθείας μετάδοση με την Αριζόνα

Διαδώστε:
Το Ύστατο Χαίρε στον Γέροντα που μετέτρεψε τις ερήμους και τα άνυδρα μέρη σε αγιασμένους τόπους- Δείτε σε απευθείας μετάδοση με την Αριζόνα

Τον Γέροντα που μετέτρεψε τις ερήμους και τα άνυδρα μέρη σε αγιασμένους τόπους αποχαιρετά η Ορθοδοξία.

Συγκινητικές στιγμές διαδραματίζονται στο μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου στην έρημο της Αριζόνας και γύρω από το σκήνωμα του λαοφιλούς Γέροντα με κληρικούς και πιστούς να ασπάζονται τον Μακαριστό. Μόλις ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία στην οποία χοροστατεί ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αγίου Φραγκίσκου κ. Γερασίμου, Ατλάντας κ. Αλεξίου, Ντένβερ κ. Ησαΐα. Από το Άγιον Όρος ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φιλοθέου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νικόδημος με συνοδεία πατέρων της Μονής, και πνευματικά του τέκνα.

Δείτε σε απευθείας μετάδοση:

Από την Ελλάδα, όλες οι μοναστικές αδελφότητες που ήταν υπό τη πνευματική καθοδήγηση του Γέροντα, βρίσκονται εδώ. Από τις ΗΠΑ είναι παρούσες όλες οι μοναστικές αδελφότητες τις οποίες ίδρυσε με τη χάρη του θεού ο Γέροντας και πλήθος κληρικών από όλες τις εν Αμερική Ορθόδοξες εκκλησίες. Από την Κύπρο εκπροσωπεί την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ο Πρωτοσύγκελος π. Ισαάκ Μαχαιριώτης με συνοδεία πατέρων.

Από τα πέρατα της οικουμένης έχουν συναθροιστεί πνευματικά τέκνα και πιστοί, οι οποίοι ευλαβικά προσέρχονται ώστε να αποδώσουν τον τελευταίο ασπασμό στο πνευματικό ανάστημα,τέλειο υποτακτικό, του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστή, του οποίου η αγιασμένη κάρα είναι αποθησαυρισμένη στην Ιερά Μονή του Αγίου Αντωνίου ως πνευματική άγκυρα και θεμέλιο της αθωνικής ησυχαστικής παρακαταθήκης. Μια παρακαταθήκη την οποία ο Μακαριστός Γέροντας Εφραίμ μεταλαμπάδευσε και καλλιέργησε στη Νέα Γη.

Πνευματικά τέκνα του μακαριστού Γέροντα, ηγούμενοι και γερόντισσες, μοναστικές αδελφότητες , κληρικοί και λαϊκοί , άπαντες συναθροίζονται ώστε να προπέμψουν το χαριτόβρυτο λείψανο του Γέροντα Εφραίμ στη γη και να δοξάσουν το μέλλοντα γεννηθήναι Χριστόν που ανέδειξε τέτοιο ανάστημα στους έσχατους καιρούς. Ανάστημα τέτοιο που με τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος χιλιάδες ήλκισε προς μετάνοια και γνώσιν Θεού , χιλιάδες ενέδυσε με το μοναχικό ένδυμα και σχήμα διδάσκοντας τη μοναδική πολιτεία, χιλίαδες ανέπαυσε με το πετραχήλι του, θαυματουργόντας σε χιλιάδες όντας ακόμα εν ζωή. Υπήρξε πατήρ πατέρων, θεόπτης διδάσκαλος της νοεράς προσευχής, ασκητής μέγας, πολιστής της ερήμου, κοινοβιάρχης, ιδρυτής 30 και πλέον μονών στο Άγιον Όρος, στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, με χριστομίμητο ταπείνωση έρων τον σταυρόν αυτού έως εσχάτων της ζωής του.

ΑΡΙΖΟΝΑ – Δημήτρης Κατσικλής

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων