23/04/2023 23/04/2023 Την μνήμη του Αγίου Γεωργίου τίμησε την Κυριακή 23 Απριλίου 2023 στο Στρατόπεδο της Υ.Δ.ΥΠ. (Υπηρεσία Διαχείρισης Υποδομών) Ναυπλίου, η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της Αργολίδας. Στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Ηρώο του Στρατοπέδου Υ.Δ.ΥΠ (πρώην ΚΕΜΧ) Ναυπλίου παραβρέθηκαν οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Ανδριανός και Α. Πουλάς, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, ο Αντιπεριφερειάρχης...
23 Απριλίου, 2023 - 13:26
Τελευταία ενημέρωση: 23/04/2023 - 13:34

Τον Άγιο Γεώργιο τίμησαν στο Στρατόπεδο της Υ.Δ.ΥΠ. Ναυπλίου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Τον Άγιο Γεώργιο τίμησαν στο Στρατόπεδο της Υ.Δ.ΥΠ. Ναυπλίου (ΦΩΤΟ)

Την μνήμη του Αγίου Γεωργίου τίμησε την Κυριακή 23 Απριλίου 2023 στο Στρατόπεδο της Υ.Δ.ΥΠ. (Υπηρεσία Διαχείρισης Υποδομών) Ναυπλίου, η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της Αργολίδας.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Ηρώο του Στρατοπέδου Υ.Δ.ΥΠ (πρώην ΚΕΜΧ) Ναυπλίου παραβρέθηκαν οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Ανδριανός και Α. Πουλάς, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ι.Μαντζούνης , ο Διοικητής, Αντισυνταγματάρχης Ιωάννης Βάρσος οι Αξ/κοί, οι Υπαξ/κοί, οι οπλίτες και το Πολιτικό Προσωπικό της Υ.Δ.ΥΠ Ναυπλίου, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, συνταξιούχοι και απόστρατοι.

Μέσω της μνήμης του Αγίου Γεωργίου τιμώνται όλοι και αυτοί που θυσιάστηκαν κατά τους αγώνες του έθνους.

Η μετά θάνατο θαυματουργός εμφάνιση του Αγίου Γεωργίου αναφέρεται στους χρόνους μετά την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως και συγκεκριμένα κατά την εκστρατεία των Τούρκων εναντίον του χριστιανού ηγεμόνα της Μολδοβλαχίας Στεφάνου.

Αυτός απειλούμενος να καταστραφεί και ζητώντας τη βοήθεια του Χριστού είδε στον ύπνο του τον Αγιο Γεώργιο ο οποίος τον εμψύχωσε και του είπε να έχει πίστη στο Θεό και να επιτεθεί εναντίον του εχθρού τον οποίο και θα νικήσει.

Την άλλη ημέρα εξήγησε το όνειρο στα στρατεύματά του και τα διέταξε να επιτεθούν κρατώντας στα χέρια την εικόνα του Αγίου. Έτσι το θαύμα έγινε και ο εχθρός νικήθηκε και τράπηκε σε άτακτη φυγή.

Από τότε ο ηγεμόνας Στέφανος τοποθέτησε την εικόνα του Αγίου Γεωργίου στις Σημαίες και αργότερα σε ανάμνηση του γεγονότος αυτού, επικράτησε οι Σημαίες του Πεζικού, που προπορεύονται στις μάχες και τις θυσίες, να φέρουν την εικόνα του Αγίου Γεωργίου.

Με Βασιλικό Διάταγμα το οποίο εκδόθηκε το 1864 θεσπίστηκε οριστικά από την Πολιτεία να φέρουν οι πολεμικές σημαίες την εικόνα του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ και με άλλο Βασιλικό Διάταγμα το 1953 καθιερώθηκε ως γιορτή του Πεζικού και των υπολοίπων Όπλων και Σωμάτων του Στρατού, εκτός του Πυροβολικού, η 23η Απριλίου, ημέρα που μαρτύρησε ο Άγιος Γεώργιος.

Ως στρατιωτικός γιορτάζεται και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης, αφού ήταν ο Άγιος των Σταυροφόρων και ακόμα και στις μέρες μας είναι ο προστάτης Άγιος της Αγγλίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων