27/07/2021 27/07/2021 Παρακολουθήστε την ομιλία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ Ευβοίας Αρχιμ. π. Γαβριήλ στην εορτή του Αγίου Ιαματικού Παντελεήμονος, την 27η Ιουλίου 2021. Ο Γέροντας Γαβριήλ αναφέρθηκε στον Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη και όπως χαρακτηριστικά ενθύμισε: “Απο πολλούς, ο πατήρ Ιάκωβος, ο σύγχρονος Άγιος της Εκκλησίας μας, ο Άγιος Ιάκωβος (Τσαλίκης) ονομάστηκε Παντελεήμων, λόγω του...
27 Ιουλίου, 2021 - 21:45
Τελευταία ενημέρωση: 27/07/2021 - 22:19

Τον Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη πολλοί τον έλεγαν “Παντελεήμων”

Διαδώστε:
Τον Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη πολλοί τον έλεγαν “Παντελεήμων”

Παρακολουθήστε την ομιλία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ Ευβοίας Αρχιμ. π. Γαβριήλ στην εορτή του Αγίου Ιαματικού Παντελεήμονος, την 27η Ιουλίου 2021. Ο Γέροντας Γαβριήλ αναφέρθηκε στον Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη και όπως χαρακτηριστικά ενθύμισε:

“Απο πολλούς, ο πατήρ Ιάκωβος, ο σύγχρονος Άγιος της Εκκλησίας μας, ο Άγιος Ιάκωβος (Τσαλίκης) ονομάστηκε Παντελεήμων, λόγω του ότι διαρκώς ελεούσε. Το ένα χέρι τα εισέπρατε και απο το άλλο τα έδινε. Ένα δίνω, δέκα μου δίνει ο Θεός, έλεγε”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων