13/01/2022 13/01/2022 Αναβολή για τον Ιούνιο και συγκεκριμένα για τις 6 Ιουνίου 2022 έλαβε η εκδίκαση της έφεσης, που άσκησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών στην αθωωτική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κερκύρας, για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο, ο οποίος λειτούργησε την Κυριακή των Βαΐων του 2020 παρά τα έκτακτα μέτρα για την πανδημία....
13 Ιανουαρίου, 2022 - 15:09
Τελευταία ενημέρωση: 13/01/2022 - 15:15

Τον Ιούνιο του ’22 η εκδίκαση της έφεσης για τη δίκη του Μητροπολίτη Κερκύρας

Διαδώστε:
Τον Ιούνιο του ’22 η εκδίκαση της έφεσης για τη δίκη του Μητροπολίτη Κερκύρας

Αναβολή για τον Ιούνιο και συγκεκριμένα για τις 6 Ιουνίου 2022 έλαβε η εκδίκαση της έφεσης, που άσκησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών στην αθωωτική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κερκύρας, για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο, ο οποίος λειτούργησε την Κυριακή των Βαΐων του 2020 παρά τα έκτακτα μέτρα για την πανδημία.

Την αναβολή ζήτησε ο συνήγορος υπεράσπισης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη, Γ. Κοντός, το πρωί της Πέμπτης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα είχε οριστεί η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κέρκυρας της υπόθεσης της αυτεπάγγελτης μήνυσης κατά του Σεβασμιωτάτου, με την κατηγορία της παραβίασης των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας και ότι δέχθηκε υπεράριθμους πιστούς εντός του Ναού του Αγίου Σπυρίδωνος, την Κυριακή των Βαΐων του 2020.

Η πρωτόδικη απόφαση του Δικαστηρίου ήταν αθωωτική, ωστόσο η πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας ήταν η ενοχή του Σεβασμιωτάτου και η αναγνώριση ελαφρυντικών. Τότε, ο Εισαγγελέας κ. Λαμπρίδης είχε ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Την ίδια μέρα αναμένεται να εκδικαστεί και η ανάλογη υπόθεση που “βαραίνει” τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Δ. Μεταλληνό, και του τελετάρχη του κεντρικού Δήμου, Φ. Σκούρτη, με συνήγορο υπεράσπισης τον κ. Δεσεγγρίνη.

Πηγή kerkyrasimera.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων