24/01/2020 24/01/2020 Τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κυρού Κωνσταντίνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας. Στην εξόδιο ακολουθία προέστη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, πλαισιωμένος από πλειάδα αρχιερέων, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και των...
24 Ιανουαρίου, 2020 - 12:15
Τελευταία ενημέρωση: 24/01/2020 - 22:42

Το “ύστατο χαίρε” στον Μητροπολίτη πρώην Ν. Ιωνίας

Διαδώστε:
Το “ύστατο χαίρε” στον Μητροπολίτη πρώην Ν. Ιωνίας

Τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κυρού Κωνσταντίνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας.

Στην εξόδιο ακολουθία προέστη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, πλαισιωμένος από πλειάδα αρχιερέων, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και των αρχών της πόλεως.

Νωρίτερα τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.

Επικήδειο λόγο εκφώνησαν ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και Β´ Γραμματέας Αυτής Πανοσ. Αρχιμ. Σεραπίων Μιχαλάκης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας Πανοσ. Αρχιμ. Τιμόθεος Ηλιάκης ως εκπρόσωπος του ιερού κλήρου, η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Ν. Ιωνίας κ. Λουκάς Χριστοδούλου ως εκπρόσωπος των Μικρασιατικών Σωματείων της Ν. Ιωνίας και ο οικείος Ποιμενάρχης Σεβ. Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στο πολύτιμο ποιμαντικό έργο και στα στοιχεία εκείνα που χαρακτήριζαν τον παραδειγματικό βίο του μακαριστού Μητροπολίτου, ευχαριστώντας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο και τους αγίους αρχιερείς για την παρουσία τους στην εξόδιο ακολουθία του προκατόχου του.

Μετά τον τελευταίο ασπασμό, η σορός του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Κωνσταντίνου εξήλθε του Μητροπολιτικού Ναού και ετάφη στο κοιμητήριο του Κοκκίνου Μύλου Ν. Φιλαδελφείας όπισθεν του Ιερού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε κλίμα συγκίνησης «αποχαιρέτησαν» τον Μητρ. πρώην Ν. Ιωνίας – (βίντεο)

 

Φωτογραφίες: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

Η σορός του κοιμηθέντος ιεράρχου αφίχθη χθες στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου ετελέσθη Τρισάγιο υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ μετά του Ιερού Κλήρου και εν συνεχεία Ιερά Αγρυπνία.

Το Ιερό Σκήνωμα είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων