28/05/2023 28/05/2023 Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος γύρος των εκλογών στην Τουρκία καθώς έκλεισαν οι κάλπες λίγο μετά τις 5 το απόγευμα. Σε εξέλιξη είναι η καταμέτρηση των ψήφων με τη χώρα αλλά και τους δύο υποψηφίους να περιμένουν τα πρώτα αποτελέσματα. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προηγείται στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών μετά την καταμέτρηση άνω του 40% των ψήφων,...
28 Μαΐου, 2023 - 18:53
Τελευταία ενημέρωση: 28/05/2023 - 22:25

Τουρκία: Σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων – Προβάδισμα Ερντογάν

Διαδώστε:
Τουρκία: Σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων – Προβάδισμα Ερντογάν

Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος γύρος των εκλογών στην Τουρκία καθώς έκλεισαν οι κάλπες λίγο μετά τις 5 το απόγευμα. Σε εξέλιξη είναι η καταμέτρηση των ψήφων με τη χώρα αλλά και τους δύο υποψηφίους να περιμένουν τα πρώτα αποτελέσματα.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προηγείται στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών μετά την καταμέτρηση άνω του 40% των ψήφων, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων AnadoluΜε καταμετρημένο το 61,38% των ψήφων, ο Ερντογάν έχει προβάδισμα 55,26% ενώ ο Κιλιντσντάρολγου έχει το 44,74%.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που βρίσκεται στην εξουσία για είκοσι χρόνια, θεωρείται φαβορί σε αυτόν τον άνευ προηγουμένου δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, στον οποίο αντιμετωπίζει τον σοσιαλδημοκράτη Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη, όπως και στον πρώτο γύρο.

Ο Ερντογάν επιχειρεί να παρατείνει τα 21 χρόνια του στην εξουσία, ενώ είναι η τελευταία ευκαιρία για τον Κιλιτσντάρογλου που προσπαθεί επί 13 χρόνια να τον ανατρέψει.

Πηγή: www.ertnews.gr

Φωτογραφία Reuters

Διαβάστε επίσης: Η εκλογική αναμέτρηση και ένα εκατομμύριο παρατηρητές

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων