08/07/2020 08/07/2020 Μία εβδομάδα πριν από τις 15 Ιουλίου, επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία, ημέρα κατά την οποία σχεδιάζεται μουσουλμανική προσευχή στην Αγιά Σοφιά, ο τουρκικός Τύπος διατηρεί αρκετά ψηλά στην επικαιρότητα το θέμα. Μία ημέρα μετά τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν εναντίον του Αρχιεπισκόπου  Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου, στο στόχαστρο τίθεται σήμερα η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης...
08 Ιουλίου, 2020 - 12:24
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2020 - 12:50

Τουρκικά ΜΜΕ: Επίθεση στο Φανάρι εν αναμονή του ΣτΕ

Διαδώστε:
Τουρκικά ΜΜΕ: Επίθεση στο Φανάρι εν αναμονή του ΣτΕ

Μία εβδομάδα πριν από τις 15 Ιουλίου, επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία, ημέρα κατά την οποία σχεδιάζεται μουσουλμανική προσευχή στην Αγιά Σοφιά, ο τουρκικός Τύπος διατηρεί αρκετά ψηλά στην επικαιρότητα το θέμα.
Μία ημέρα μετά τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν εναντίον του Αρχιεπισκόπου  Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου, στο στόχαστρο τίθεται σήμερα η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.
Η εφημερίδα Γενί Σαφάκ σε άρθρο της αφήνει υπόνοιες για τον Παναγιώτατο γράφοντας ότι μαζί με τη CIA παρείχε βοήθεια στον Φετουλάχ Γκιουλέν για το πραξικόπημα το 2016.
«Αν το πραξικόπημα πετύχαινε, ο ‘Άγιος αυτός Άνθρωπος’ , όπως τον χαρακτήρισε ο πρώην διευθυντής της Χουριέτ Ερτουγρούλ Οζκιόκ, θα ήταν ο πρώτος που θα επισκεπτόταν για να συγχαρεί τον προδότη Φετουλάχ Γκιουλέν και για να του δείξει πόσο τον αγαπάει», γράφει ο Ταμέρ Κορκμάζ στη Γενί Σαφάκ.

Έως τις 15 Ιουλίου αναμένεται να έχει ανακοινωθεί και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας της Τουρκίας, αναφορικά με την προσφυγή για την εκ νέου μετατροπή του Συμβόλου της Ορθοδοξίας σε τέμενος.
Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σαμπάχ γράφει σήμερα, ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις το ΣτΕ θα διασφαλίζει το καθεστώς του τζαμιού της Αγίας Σοφίας.

Ο αρθρογράφος της εφημερίδας Οκάν Μουντερίσογλου υποστηρίζει ότι η απόφαση του ΣτΕ, η οποία είναι στη φάση σύνταξης και καθαρογραφής, θα είναι ομόφωνη, πολύ συγκεκριμένη και θα εξαλείψει ριζικά κάθε συζήτηση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων