02/07/2020 02/07/2020 Το θέμα της Αγιά Σοφιάς και η εξέταση της υπόθεσης από το τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο θα κρίνει τη μετατροπή ή μη του καθεστώτος του ιστορικού μνημείου, κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα σύσσωμου του τουρκικού τύπου. Τουρκιγέ Περιμένουμε καλά νέα για την Αγία Σοφία Γενί Σαφάκ Η Τουρκία περιμένει την απόφαση 89 χρόνια θλίψη για...
02 Ιουλίου, 2020 - 11:43
Τελευταία ενημέρωση: 02/07/2020 - 11:16

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Τουρκία εν αναμονή της απόφασης

Διαδώστε:
Τουρκικά ΜΜΕ: Η Τουρκία εν αναμονή της απόφασης

Το θέμα της Αγιά Σοφιάς και η εξέταση της υπόθεσης από το τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο θα κρίνει τη μετατροπή ή μη του καθεστώτος του ιστορικού μνημείου, κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα σύσσωμου του τουρκικού τύπου.

Τουρκιγέ

Περιμένουμε καλά νέα για την Αγία Σοφία

Γενί Σαφάκ

Η Τουρκία περιμένει την απόφαση

89 χρόνια θλίψη για τους Μουσουλμάνους: Η Τουρκία περιμένει την απόφαση που θα σπάσει τις αλυσίδες στην Αγία Σοφία

Η απόφαση αναμένεται σε 15 ημέρες

Ακσάμ

Τα βλέμματα στραμμένα στο ΣτΕ

NTV

O φάκελος Αγία Σοφία σήμερα στο ΣτΕ

Σοζτζού

ΗΠΑ: Να μην αλλάξει το καθεστώς της Αγίας Σοφίας

Ιμπραχίμ Καλίν: Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί δεν θα εξαλείψει την ιστορική της κληρονομιά

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, σε συνέντευξή του σε ραδιόφωνο της Κων/λης αναφορικά με το θέμα της Αγίας Σοφίας είπε

«Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί δεν εξαλείφει με κανέναν τρόπο την ιστορική και πολιτιστική της κληρονομιά. Θα πρέπει να σημειώσουμε στις χώρες που εκφράζουν τέτοιου είδους ανησυχίες, θεωρώντας ότι αν η Αγία Σοφία γίνει τζαμί δεν θα μπορεί να είναι επισκέψιμη, ότι όλα τα τζαμιά μας είναι ανοιχτά τόσο για λατρεία όσο και για να τα επισκέπτεται κάποιος».

Πηγή: sigmalive.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων