27/05/2020 27/05/2020 Στα τζαμιά θα επιστρέψουν οι Τούρκοι την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 μετά το κλείσιμό τους λόγω της πανδημίας, που είναι η ημέρα της επετείου της Αλώσεως της Κωνσταντινούπολης από του Οθωμανούς το 1453. Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης θρησκευτικών θεμάτων της Τουρκίας Αλί Ερμπάς θα πραγματοποιήσει την προσευχή της Παρασκευής στην πλατεία μεταξύ της Αγίας Σοφίας...
27 Μαΐου, 2020 - 15:00

Τούρκικη πρόκληση: Προσευχή στην πλατεία της Αγιάς Σοφιάς

Διαδώστε:
Τούρκικη πρόκληση: Προσευχή στην πλατεία της Αγιάς Σοφιάς

Στα τζαμιά θα επιστρέψουν οι Τούρκοι την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 μετά το κλείσιμό τους λόγω της πανδημίας, που είναι η ημέρα της επετείου της Αλώσεως της Κωνσταντινούπολης από του Οθωμανούς το 1453. Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης θρησκευτικών θεμάτων της Τουρκίας Αλί Ερμπάς θα πραγματοποιήσει την προσευχή της Παρασκευής στην πλατεία μεταξύ της Αγίας Σοφίας και του Μπλε Τζαμιού.

Σε συνέντευξη του ο Αλί Ερμπάς μέσω διαδικτύου ανέφερε σε φιλοκυβερνητική εφημερίδα ότι “Ήρθε ο καιρός να υλοποιήσουμε την κατάκτηση των τζαμιών αυτών, την 29η Μαΐου η οποία αποτελεί σύμβολο κατάκτησης”. Σημείωσε δε ότι είχε την έμπνευση για τη συγκεκριμένη προσευχή ένα βράδυ και ξεκίνησε τις διαδικασίες το επόμενο πρωί ενώ ο Τούρκος Πρόεδρος το ανακοίνωσε. Κατέληξε στη δήλωση του λέγοντας “Αν δεν υπάρχει αλλαγή θα είμαι εκεί και θα αναγνώσω το κήρυγμα απευθυνόμενος σε όλους τους μουσουλμάνους”. 

 

Θυμίζουμε ότι η Τουρκία έχει ξεκινήσει πολύ καιρό με τις προκλήσεις για την Αγιά Σοφιά ενόψει της επετείου της Αλώσεως.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων