27/05/2020 27/05/2020 Στα τζαμιά θα επιστρέψουν οι Τούρκοι την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 μετά το κλείσιμό τους λόγω της πανδημίας, που είναι η ημέρα της επετείου της Αλώσεως της Κωνσταντινούπολης από του Οθωμανούς το 1453. Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης θρησκευτικών θεμάτων της Τουρκίας Αλί Ερμπάς θα πραγματοποιήσει την προσευχή της Παρασκευής στην πλατεία μεταξύ της Αγίας Σοφίας...
27 Μαΐου, 2020 - 15:00

Τούρκικη πρόκληση: Προσευχή στην πλατεία της Αγιάς Σοφιάς

Διαδώστε:
Τούρκικη πρόκληση: Προσευχή στην πλατεία της Αγιάς Σοφιάς

Στα τζαμιά θα επιστρέψουν οι Τούρκοι την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 μετά το κλείσιμό τους λόγω της πανδημίας, που είναι η ημέρα της επετείου της Αλώσεως της Κωνσταντινούπολης από του Οθωμανούς το 1453. Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης θρησκευτικών θεμάτων της Τουρκίας Αλί Ερμπάς θα πραγματοποιήσει την προσευχή της Παρασκευής στην πλατεία μεταξύ της Αγίας Σοφίας και του Μπλε Τζαμιού.

Σε συνέντευξη του ο Αλί Ερμπάς μέσω διαδικτύου ανέφερε σε φιλοκυβερνητική εφημερίδα ότι «Ήρθε ο καιρός να υλοποιήσουμε την κατάκτηση των τζαμιών αυτών, την 29η Μαΐου η οποία αποτελεί σύμβολο κατάκτησης». Σημείωσε δε ότι είχε την έμπνευση για τη συγκεκριμένη προσευχή ένα βράδυ και ξεκίνησε τις διαδικασίες το επόμενο πρωί ενώ ο Τούρκος Πρόεδρος το ανακοίνωσε. Κατέληξε στη δήλωση του λέγοντας «Αν δεν υπάρχει αλλαγή θα είμαι εκεί και θα αναγνώσω το κήρυγμα απευθυνόμενος σε όλους τους μουσουλμάνους». 

 

Θυμίζουμε ότι η Τουρκία έχει ξεκινήσει πολύ καιρό με τις προκλήσεις για την Αγιά Σοφιά ενόψει της επετείου της Αλώσεως.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων