02/09/2020 02/09/2020 «Αποκύημα της φαντασίας» χαρακτήρισε το δημοσίευμα της γερμανικής Die Welt (σύμφωνα με το οποίο ο Ερντογάν, λίγες μέρες πριν, φέρεται να ζήτησε από τους στρατηγούς του στην Άγκυρα να βυθίσουν ελληνικό πολεμικό πλοίο ή να καταρρίψουν μαχητικό αεροσκάφος χωρίς όμως να υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες) ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι. «H είδηση που...
02 Σεπτεμβρίου, 2020 - 21:49
Τελευταία ενημέρωση: 02/09/2020 - 22:19

Τουρκικό ΥΠΕΞ: H Die Welt φαντάστηκε τον Ερντογάν να χτυπάει τα τύμπανα του πολέμου…

Διαδώστε:
Τουρκικό ΥΠΕΞ: H Die Welt φαντάστηκε τον Ερντογάν να χτυπάει τα τύμπανα του πολέμου…

«Αποκύημα της φαντασίας» χαρακτήρισε το δημοσίευμα της γερμανικής Die Welt (σύμφωνα με το οποίο ο Ερντογάν, λίγες μέρες πριν, φέρεται να ζήτησε από τους στρατηγούς του στην Άγκυρα να βυθίσουν ελληνικό πολεμικό πλοίο ή να καταρρίψουν μαχητικό αεροσκάφος χωρίς όμως να υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες) ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι.

«H είδηση που δημοσιεύτηκε στην Die Welt για την Ανατολική Μεσόγειο και κάνει αναφορά στη χώρα μας είναι αποκλειστικά αποκύημα της φαντασίας», τόνισε ο Ακσόι, συμπληρώνοντας:

«Οι κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον της χώρας μας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ελλάδας βασιζόμενος σε αυτό το δημοσίευμα το οποίο είναι δημιούργημα φαντασίας, δείχνει πως η χώρα αυτή βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα της ανατολικής Μεσόγειο και είναι αποτέλεσμα της προβοκατόρικης πολιτικής της που δεν αρμόζει στην διεθνή πρακτική και στο δίκαιο».

Μάλιστα, τόνισε πως «αντί οι ελληνικές αρχές να ασχολούνται με αυτά τα ψευδή ας σταματήσουν τα βήματα τα οποία αυξάνουν την ένταση στην περιοχή».

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα το οποίο επικαλείται τούρκικες στρατιωτικές πηγές, λίγες μέρες πριν, ο Τούρκος Πρόεδρος φέρεται να ζήτησε από τους στρατηγούς του στην Άγκυρα, να βυθίσουν ελληνικό πολεμικό πλοίο, χωρίς όμως να υπάρξουν πολλές ανθρώπινες απώλειες.

Με βάση την ίδια πηγή, οι στρατηγοί αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τις εντολές. και τότε τους αντιπρότεινε να ρίξουν ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος, με τέτοιον τρόπο, όπου και ο πιλότος θα είχε τη δυνατότητα να εγκαταλείψει το αεροσκάφος.
Και σε αυτή την περίπτωση εισέπραξε αρνητική απάντηση, διότι, όπως αναφέρει η Die Welt, όταν προετοιμάζεται ένας πόλεμος, ο στρατός ακολουθεί συγκεκριμένη διαδικασία, σύμφωνα με την οποία αρχικά γίνονται συζητήσεις στο παρασκήνιο με τα εμπλεκόμενα μέρη, στη συνέχεια διεξάγονται αερομαχίες, ακολουθούν προειδοποιητικές βολές και στο τέλος η επίθεση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων