14/08/2020 14/08/2020 Η πανδημία, οι συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις, αλλά και η έντονη οργή που υπάρχει μετά την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος, έχουν περιορίσει σημαντικά τον αριθμό των ανθρώπων που θα παραστούν αύριο στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο. Η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δεν θα παρευρεθεί, ενώ σύμφωνα με τον τουρκικό ιστότοπο SonDakika.com μέχρι...
14 Αυγούστου, 2020 - 9:50
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2020 - 9:55

Τουρκικός τύπος: Μικρή η προσέλευση αύριο στη Σουμελά

Διαδώστε:
Τουρκικός τύπος: Μικρή η προσέλευση αύριο στη Σουμελά

Η πανδημία, οι συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις, αλλά και η έντονη οργή που υπάρχει μετά την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος, έχουν περιορίσει σημαντικά τον αριθμό των ανθρώπων που θα παραστούν αύριο στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο.

Η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δεν θα παρευρεθεί, ενώ σύμφωνα με τον τουρκικό ιστότοπο SonDakika.com μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί 50 διαπιστεύσεις, 45 από την Ελλάδα και 5 από τη Γεωργία. Οι ίδιες πηγές, τις οποίες επικαλείται το δημοσίευμα αναφέρουν ότι κανένα άτομο από τη Ρωσία δεν έχει διαπιστευτεί.
Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία αναμένεται να τελεστεί το Σάββατο 15 Αυγούστου στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου, μετά από πέντε χρόνια εργασιών.

Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από την ιστορική Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Παναγία Σουμελά το 2010.

Τη φετινή πανηγυρική Θεία Λειτουργία θα τελέσουν οι μητροπολίτες Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, Σηλυβρίας Μάξιμος και Ζάμπιας Ιωάννης.

Σστην εκ νέου τέλεση της Θείας Λειτουργίας τον Δεκαπενταύγουστο στην Μονή της Παναγίας Σουμελά, αναφέρθηκε προ ημερών και ο Οικουμενικός Πατριάρχης«Όπως γνωρίζουμε όλοι, εφέτος μετά την ολοκλήρωση των συστηματικών και πολυχρονίων ανακαινιστικών έργων θα γίνει πάλι η λειτουργία στην Παναγία Σουμελά, σε αυτό το Παλλάδιο της Ορθοδοξίας, μέσα στα βουνά του Πόντου, που είναι το μεγάλο προσκύνημα των Ποντίων αδελφών μας.

»Απεφάσισα εφέτος να μην μεταβώ αυτοπροσώπως, αλλά να παρακαλέσω τρεις αδελφούς μητροπολίτας να κάνουν τη λειτουργία και την πανήγυρη. Προβλέπω ότι θα υπάρχει συρροή πιστών και το εύχομαι με όλη μου την καρδιά» ανέφερε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πατριαρχείου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων