01/03/2023 01/03/2023 Με μηνύματα συμπαράστασης, πολλά από τα οποία είναι στα γραμμένα στα ελληνικά, από ηγέτες και αξιωματούχους ξένων κρατών προς την ελληνική κυβέρνηση και τις οικογένειες των θυμάτων από τη σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, “πλημμύρισαν” τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Θλίψη, οδύνη και κουράγιο στους οικείους των θυμάτων, αλλά και γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες,...
01 Μαρτίου, 2023 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2023 - 19:11

Τραγωδία στα Τέμπη: “Κουράγιο” από όλο τον πλανήτη στην Ελλάδα

Διαδώστε:
Τραγωδία στα Τέμπη: “Κουράγιο” από όλο τον πλανήτη στην Ελλάδα

Με μηνύματα συμπαράστασης, πολλά από τα οποία είναι στα γραμμένα στα ελληνικά, από ηγέτες και αξιωματούχους ξένων κρατών προς την ελληνική κυβέρνηση και τις οικογένειες των θυμάτων από τη σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, “πλημμύρισαν” τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Θλίψη, οδύνη και κουράγιο στους οικείους των θυμάτων, αλλά και γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες, είναι μερικά από τα μηνύματα για τη σιδηροδρομική τραγωδία που συνέβη χθες βράδυ στα Τέμπη, την καρδιά της Ελλάδας και συγκλόνισε όλο τον κόσμο.

Συλλυπητήριο μήνυμα του πρόεδρου της Κίνας Σι Τζιπίνγκ για το δυστύχημα στα Τέμπη

Ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ έστειλε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μήνυμα για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, εκφράζοντας ειλικρινή συλλυπητήρια για τα θύματα, συμπαράσταση στις οικογένειες που πενθούν και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Αυτό κάνει γνωστό με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα.

 Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν:  βαθιά του θλίψη για την τραγωδία.

Ο Τούρκος πρόεδρος στο μήνυμά του στην πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μετέφερε τα συλλυπητήριά του για όσους έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Στο μήνυμά του, ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι είναι βαθιά λυπημένος για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα, μετέφερε τα συλλυπητήριά του για όσους έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

Ε. Μακρόν: Η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων

Μήνυμα στήριξης στον ελληνικό λαό απέστειλε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, για την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας σε ανάρτησή του στα ελληνικά στο Twitter, ανέφερε ότι «η σκέψη μου είναι στους οικείους των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος που συνέβη χθες τη νύχτα κοντά στη Λάρισα» και συμπλήρωσε: «Η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων»

Μήνυμα Σολτς για την τραγωδία στα Τέμπη: «Θρηνούμε με τους Έλληνες φίλους μας»

«Ευχόμαστε στους φίλους Έλληνες καλή δύναμη σε αυτές τις δύσκολες ώρες», καταλήγει ο Γερμανός καγκελάριος.

Έντι Ράμα: «Νιώθουμε τον πόνο των αγαπημένων γειτόνων μας»

Τη λύπη του για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, εκφράζει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, με ανάρτησή του στο Twitter. «Νιώθουμε τον πόνο των αγαπημένων μας γειτόνων σε μια τόσο δύσκολη ώρα για το έθνος τους και συμμετέχουμε μαζί τους στις προσευχές και στα συλλυπητήριά στις οικογένειες των θυμάτων», γράφει ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Επίσης, ο Έντι Ράμα εξέφρασε τηλεφωνικά προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια ειλικρινή συλλυπητήρια για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Δένδιας ευχαρίστησε τον Αλβανό πρωθυπουργό για την έκφραση αλληλεγγύης απέναντι σε αυτή την τραγωδία.

https://twitter.com/ediramaal/status/1630845265627209729?s=20

Βέλγος πρωθυπουργός: Οι σκέψεις μας είναι στα θύματα και τους αγαπημένους τους

«Οι σκέψεις μας είναι στα θύματα και τους αγαπημένους τους από το τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στη Λάρισα, στην Ελλάδα» αναφέρει στην ανάρτησή του στο τουίτερ, ο Πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ ντε Κρόο.

«Εκ μέρους της βελγικής κυβέρνησης, έχω μεταφέρει τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας στον Κυριάκο Μητσοτάκη» προσθέτει.

Τζόρτζια Μελόνι: Θλίψη και συγκίνηση

Συλλυπητήρια προς την Ελληνική κυβέρνηση και τις οικογένειες των θυμάτων εκφράζει και  η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, η οποία σε ανάρτηση της αναφέρει τη βαθιά θλίψη και συγκίνηση της από την τραγωδία στα Τέμπη. Εύχεται επίσης γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες.

https://twitter.com/alexanderdecroo/status/1630857051013349376?s=20

Συλλυπητήρια Ν. Χριστοδουλίδη προς τις οικογένειες των θυμάτων και την κυβέρνηση της Ελλάδας για την τραγωδία στα Τέμπη

Εκφράζω συγκλονισμό και βαθύτατη θλίψη για την τραγωδία που επισυνέβη στην Ελλάδα με τη σύγκρουση των αμαξοστοιχιών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στην ίδια δήλωση ο κος Χριστοδουλίδης σημειώνει: Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων, τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση της χώρας.

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: “Ο λαός της Ουκρανίας συμμερίζεται τον πόνο των οικογενειών των θυμάτων”

Συλλυπητήριο μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό έστειλε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Με ανάρτησή του στο Twitter η οποία είναι γραμμένη στα ελληνικά, ο Ζελένσκι εκφραζει “θερμά συλλυπητήρια” και σημειώνει ότι “ο λαός της Ουκρανίας συμμερίζεται τον πόνο των οικογενειών των θυμάτων”.

Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Ιορδανίας: Αλληλεγγύη και συμπαράσταση

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε  σήμερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Α.Safadi με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια εξέφρασε  τα συλλυπητήριά του για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ο ΥΠΕΞ  Ν. Δένδιας τον ευχαρίστησε για την αλληλεγγύη και την έκφραση συμπαράστασης

Ρ. Μέτσολα: Η σκέψη μας είναι με τον ελληνικό λαό

Τα συλλυπητήριά της για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη εξέφρασε με ανάρτησή της στο τουίτερ η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα. «Βαθιά θλίψη μετά το τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στη Λάρισα στην Ελλάδα. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε όλα τα θύματα, τις οικογένειες και τους φίλους τους. Ευγνώμων σε όλους τους διασώστες και το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στην περιοχή. Η σκέψη μας είναι με τον ελληνικό λαό μετά από αυτό το τραγικό γεγονός» σημείωσε η κ. Μέτσολα.

https://twitter.com/EP_President/status/1630821831732076544?s=20

Σ. Κυριακίδου για σιδηροδρομική τραγωδία: Η ΕΕ είναι έτοιμη να δώσει οποιαδήποτε στήριξη χρειαστεί

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου είχε επικοινωνία με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ενώ τονίζει ότι «η ΕΕ είναι έτοιμη να δώσει οποιαδήποτε στήριξη χρειαστεί». Ειδικότερα, στην ανάρτησή της στο τουίτερ η κ. Κυριακίδου σημειώνει: «Επικοινώνησα σήμερα με τον φίλο Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη για να εκφράσω την απέραντη μας θλίψη για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη. Οι σκέψεις όλων μας είναι με εσάς, με τα θύματα και τις οικογένειες τους. Η ΕΕ είναι έτοιμη να δώσει οποιαδήποτε στήριξη χρειαστεί».

https://twitter.com/SKyriakidesEU/status/1630860285740216320?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1630860285740216320%7Ctwgr%5E70cdda1f53850884ca8d02e35d4de1022c68fb86%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.naftemporiki.gr%2Fsociety%2F1445091%2Fs-kyriakidoy-i-ee-etoimi-na-dosei-opoiadipote-stirixi-chreiastei-stin-ellada%2F

Μ. Βέμπερ: Κουράγιο

“Κουράγιο”  γράφει στα ελληνικά ο επικεφαλής του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ στο μήνυμά του για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ειδικότερα, στην ανάρτησή του στο τουίτερ σημειώνει: «Βαθιά θλίψη από το φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες. Οι σκέψεις μας είναι με τον ελληνικό λαό αυτή τη στιγμή της θλίψης. Κουράγιο».

Φον ντερ Λάιεν για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Είμαστε δίπλα σας

«Είμαστε δίπλα σας» αναφέρει στα ελληνικά η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο μήνυμά της για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Η σκέψη μου είναι με τον λαό της Ελλάδας μετά το τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στη Λάρισα που στοίχισε τόσες ζωές εχθές το βράδυ.

Μαζί σας θρηνεί όλη η Ευρώπη. Εύχομαι επίσης ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες. Είμαστε δίπλα σας», σημειώνει στην ανάρτησή της στο τουίτερ η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Μ. Σχοινάς για την τραγωδία στα Τέμπη: Η πρόεδρος και το Κολέγιο των Επιτρόπων έτοιμοι να συνδράμουν όπου χρειαστεί

«Από τη πρώτη στιγμή η πρόεδρος και το Κολέγιο των Επιτρόπων ενήμεροι για την τραγωδία στα Τέμπη και έτοιμοι να συνδράμουν όπου χρειαστεί», αναφέρει σε ανάρτησή του στο τουίτερ ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Η σκέψη μας με τις οικογένειες των θυμάτων. Ευχές για γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες. Ανείπωτη θλίψη», προσθέτει.

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα εκφράζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Με μήνυμά του στο twitter o Σαρλ Μισέλ αναφέρει:

«Οι σκέψεις μου είναι με το λαό της Ελλάδας σήμερα το πρωί. Είμαι συγκλονισμένος από τα νέα και τις εικόνες τις σύγκρουσης των δύο τραίνων στα Τέμπη. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Κουράγιο και δύναμη στα σωστικά συνεργεία που συνεχίζουν το δύσκολο έργο τους».

Και πρέσβεις Ευρωπαϊκών χωρών στην Ελλάδα εξέφρασαν τη θλίψη τους για το τραγικό δυστύχημα με μηνύματα συμπαράστασης

Με ανάρτηση της η Πρεσβεία της Σουηδίας αναφέρει πως “η σκέψη μας είναι στους Έλληνες και τις οικογένειες των θυμάτων”

Με ανάρτηση στο twitter η Πρεσβεία της Σερβίας στην Ελλάδα αναφέρει: “Είμαστε συντετριμμένοι από την είδηση του τραγικού δυστυχήματος στο οποίο έχασαν τη ζωή τους δεκάδες πολίτες. Εκφράζουμε τα πλέον ειλικρινά συλλυπητήρια στις οικογένειας των θυμάτων και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες. Η σκέψη μας και η καρδιά μας είναι κοντά σας”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων