18/09/2023 18/09/2023 Στο αερόδρομιο της Ελευσίνας προσγειώθηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί το C-130 με τα μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας που τραυματίστηκαν στο φρικτό τροχαίο στη Λιβύη το μεσημέρι της Κυριακής. Από το δυστύχημα σκοτώθηκαν επτά άτομα, πέντε εκ των οποίων είναι Έλληνες. Μάλιστα, τις επόμενες ώρες αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα και ένα C-27,...
18 Σεπτεμβρίου, 2023 - 8:23
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2023 - 8:27

Τραγωδία στη Λιβύη: Πέντε νεκροί από το τροχαίο της ελληνικής αποστολής

Διαδώστε:
Τραγωδία στη Λιβύη: Πέντε νεκροί από το τροχαίο της ελληνικής αποστολής

Στο αερόδρομιο της Ελευσίνας προσγειώθηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί το C-130 με τα μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας που τραυματίστηκαν στο φρικτό τροχαίο στη Λιβύη το μεσημέρι της Κυριακής. Από το δυστύχημα σκοτώθηκαν επτά άτομα, πέντε εκ των οποίων είναι Έλληνες. Μάλιστα, τις επόμενες ώρες αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα και ένα C-27, το οποίο μεταφέρει τις πέντε σορούς.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν, την πληροφορία για τους Έλληνες που έχασαν τη ζωή της στο σφοδρό τροχαίο, έδωσε ο υπουργός Υγείας της Λιβύης, κάνοντας λόγο για τροχαίο που έχει απολογισμό συνολικά επτά νεκρούς και δεκαπέντε τραυματίες.

Σοκάρουν οι εικόνες από τα δύο φλεγόμενα οχήματα, ενώ άνθρωποι κρατούν τα κεφάλια τους και φάρμακα είναι σκορπισμένα παντού. Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε πολλά νοσοκομεία. Η αποστολή είχε προσγειωθεί στις 12.30 το μεσημέρι στη Βεγγάζη και κατευθυνόταν προς την πόλη Ντέρνα που επλήγη από τις σαρωτικές πλημμύρες λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Στο μεταξύ, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το φρικτό τροχαίο δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Γνωρίζουμε μόνο ότι το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε η αποστολή των 19 Ελλήνων στρατιωτικών, νοσηλευτών και διασωστών που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια (φάρμακα, υγειονομικό υλικό και τρόφιμα) για τους πληγέντες της κακοκαιρίας Daniel στη Ντέρνα συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων