21/08/2019 21/08/2019 Τα ονόματα των δύο Ρώσων πολιτών που σκοτώθηκαν στο τραγικό δυστύχημα στον Πόρο, με την πτώση του ελικοπτέρου, δημοσιεύτηκαν από ρωσικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με το Ria Novosti, οι δύο άνδρες που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο, που κατέπεσε εχθές λίγο μετά την απογείωσή του, ήταν οι Μιχαήλ Αμπράμοβ και Ντάβελ Ακολίνιν. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα, λοιπόν, με...
21 Αυγούστου, 2019 - 13:28
Τελευταία ενημέρωση: 21/08/2019 - 13:31

Τραγωδία στον Πόρο: Δωρητής του Αγίου Όρους ένας εκ των Ρώσων

Διαδώστε:
Τραγωδία στον Πόρο: Δωρητής του Αγίου Όρους ένας εκ των Ρώσων

Τα ονόματα των δύο Ρώσων πολιτών που σκοτώθηκαν στο τραγικό δυστύχημα στον Πόρο, με την πτώση του ελικοπτέρου, δημοσιεύτηκαν από ρωσικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με το Ria Novosti, οι δύο άνδρες που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο, που κατέπεσε εχθές λίγο μετά την απογείωσή του, ήταν οι Μιχαήλ Αμπράμοβ και Ντάβελ Ακολίνιν.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα, λοιπόν, με μέσα ενημέρωσης από την Ρωσία, ο Mikhail Abramov ήταν επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, δημιουργός του πρώτου ιδιωτικού μουσείου εικόνων και τέχνης στην Μόσχα, ενώ το όνομά του φιγουράρει στη λίστα των Ρώσων που επισκέπτονται συχνά το Άγιο Όρος και μάλιστα έχουν προσφέρει αρκετές δωρεές.

Αν και το αρχικό δημοσίευμα του πρακτορείου Ria Novosti, δεν ανέφερε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους δύο πολίτες που σκοτώθηκαν στο χθεσινό δυστύχημα, με τελευταία ενημέρωσή του το Ria μεταδίδει ότι το ένα από τα δύο θύματα εξ Ρωσίας, ο Αμπράμοβ, δεν είναι άλλος από τον διάσημο Ρώσο επιχειρηματία και μαικήνα των τεχνών που, μεταξύ άλλων επιτευγμάτων, είχε ιδρύσει το «Μουσείο Ρωσικών Εικόνων».

Τη θλιβερή είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ο συνεργάτης του και πρώην υπάλληλος του μουσείου, Σεργκέι Μπριούν.

«Αρχικά δεν θέλαμε να το πιστέψουμε. Όμως μου το επιβεβαίωσε ο προσωπικός του βοηθός. Υπάρχουν άνθρωποι που επικοινώνησαν με την οικογένειά του και μίλησαν με τον διευθυντή του μουσείου. Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι νεκρός», είπε η πηγή του Ria.

Το «Μουζέι Ρούσκαϊ Ικόνι» είναι η «μοναδική ιδιωτική συλλογή βυζαντινών και ρωσικών έργων θρησκευτικής τέχνης που έχει επίσημα μετατραπεί σε μουσείο, αναγνωρισμένο από το ICOM (Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων)» όπως αναφέρεται στον ιστότοπο του μουσείου.

Φίλοι και συνεργάτες του Αμπράμοβ εκφράζουν τη συντριβή τους

Εκτός από τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το θύμα της τραγωδίας είναι ο γνωστός επιχειρηματίας και προστάτης των τεχνών, υπάρχουν και αναρτήσεις στα social media από ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου που προσφέρουν τα συλλυπητήριά τους.

Την είδηση του θανάτου του μετέφερε στο Facebook η κριτικός τέχνης Ιρίνα Γιαζίκοβα και ο διευθυντής του Επιστημονικού Κέντρου για τον Ανατολικό Χριστιανικό Πολιτισμό, Αλεξέι Λίντοφ.

«Ο Μιχαήλ Αμπράμοβ, ο δημιουργός του πρώτου ιδιωτικού Μουσείου Ρωσικών Εικόνων στη Μόσχα, είναι νεκρός» αναφέρει στην ανάρτησή του, ο Λίντοφ, επισημαίνοντας ότι ο εκλιπών αγαπούσε τη ζωή και όλες τις εκφάνσεις της και άφησε πίσω του μια πολύτιμη κληρονομιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων