13/01/2020 13/01/2020 Εγκύκλιο για την εορτή των Τριών Ιεραρχών με θέμα “Εκκλησιασμός και εκδηλώσεις την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού” υπέγραψε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, ενόψει της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης που κατατέθηκε στη Βουλή. Η εγκύκλιος προβλέπει τα εξής: Α. Την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα...
13 Ιανουαρίου, 2020 - 11:47
Τελευταία ενημέρωση: 13/01/2020 - 11:22

Τριών Ιεραρχών: Εκκλησιασμός “κατά την κρίση…”

Διαδώστε:
Τριών Ιεραρχών: Εκκλησιασμός “κατά την κρίση…”

Εγκύκλιο για την εορτή των Τριών Ιεραρχών με θέμα “Εκκλησιασμός και εκδηλώσεις την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού” υπέγραψε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, ενόψει της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης που κατατέθηκε στη Βουλή.

Η εγκύκλιος προβλέπει τα εξής:

Α. Την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα διεξαχθεί διδασκαλία μαθημάτων, αλλά θα
πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και δραστηριότητες σχετικές με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης γιορτής, δηλαδή την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα.

Β. Επιπλέον, τη συγκεκριμένη μέρα δύναται να πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός, κατά την κρίση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Τα παραπάνω προβλέπει εγκύκλιος την οποία υπέγραψε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, εν όψει σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων