17/08/2021 17/08/2021 Εξήντα οχτώ χρόνια συμπληρώθηκαν, πριν λίγες ημέρες, από τη θλιβερή επέτειο της σεισμοπυρκαγιάς του 1953. Στις 11.23 το πρωί, την ίδια ώρα, που έγινε ο μεγάλος σεισμός των 7,3 ρίχτερ, η Εθελοντική Ομάδα Ζακύνθου τέλεσε τρισάγιο στην είσοδο του Κεντρικού Νεκροταφείου Ζακύνθου. Εκεί που τότε θάφτηκαν κάτοικοι του νησιού. που δεν αναζητήθηκαν από τους δικούς...
17 Αυγούστου, 2021 - 9:37

Τρισάγιο για τα εξήντα οχτώ χρόνια από τη σεισμοπυρκαγιά της Ζακύνθου

Διαδώστε:
Τρισάγιο για τα εξήντα οχτώ χρόνια από τη σεισμοπυρκαγιά της Ζακύνθου

Εξήντα οχτώ χρόνια συμπληρώθηκαν, πριν λίγες ημέρες, από τη θλιβερή επέτειο της σεισμοπυρκαγιάς του 1953. Στις 11.23 το πρωί, την ίδια ώρα, που έγινε ο μεγάλος σεισμός των 7,3 ρίχτερ, η Εθελοντική Ομάδα Ζακύνθου τέλεσε τρισάγιο στην είσοδο του Κεντρικού Νεκροταφείου Ζακύνθου.

Εκεί που τότε θάφτηκαν κάτοικοι του νησιού. που δεν αναζητήθηκαν από τους δικούς τους, άνθρωποι καμμένοι, που ποτέ δεν αναγνωρίστηκαν. Εκεί όπου είχε ανοιχτεί ένας τράφος και θάφτηκαν πρόχειρα όσοι βρέθηκαν θαμμένοι στα ερείπια. Η Εθελοντική Ομάδα Ζακύνθου ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους και ευχήθηκε να μην ξεχαστούν αυτοί, που έφυγαν με αυτόν τον φρικτό τρόπο εκείνη την αποφράδα ημέρα.

 

ΠΗΓΗ: zantetimes.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων