16/09/2021 16/09/2021 Τρισάγιο στον τάφο της αοιδίμου Ασπασίας Μαντάλου, μητέρας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Διονυσίου, τέλεσε το απόγευμα της Τετάρτης, 15ης Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, με αφορμή την παρελθούσα μνήμη της Αγίας Ασπασίας, μιας εκ των τεσσαράκοντα γυναικών Μαρτύρων. Μετά το πέρας του Τρισαγίου ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Διονύσιος απηύθυνε θερμές ευχαριστίες...
16 Σεπτεμβρίου, 2021 - 16:44
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2021 - 17:06

Τρισάγιο στον τάφο της μητέρας του Μητροπολίτου Κορίνθου

Διαδώστε:
Τρισάγιο στον τάφο της μητέρας του Μητροπολίτου Κορίνθου

Τρισάγιο στον τάφο της αοιδίμου Ασπασίας Μαντάλου, μητέρας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Διονυσίου, τέλεσε το απόγευμα της Τετάρτης, 15ης Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, με αφορμή την παρελθούσα μνήμη της Αγίας Ασπασίας, μιας εκ των τεσσαράκοντα γυναικών Μαρτύρων.

Μετά το πέρας του Τρισαγίου ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Διονύσιος απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς τον Μητροπολίτη κ. Ιερεμία, ο οποίος με την εγνωσμένη αγάπη και τον πλούτο των συναισθημάτων του μετέβη στην Κόρινθο με συνεργάτες του, καθώς και τον Πρωτοσύγκελλο του, Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιάκωβο Κανάκη να προσευχηθούν για την ανάπαυση της μακαριστής μητρός του.

Συμφώνησαν δε οι δύο μητροπολίτες να εορτάσουν από κοινού την επέτειο της Εκλογής, της Χειροτονίας και της Ενθρονίσεως τους, καθώς αυτές πραγματοποιήθηκαν με μια μέρα διαφορά.

Επίσης αποφασίσθηκε από κοινού να εκδώσουν σε πολλά αντίτυπα το έργο του Μητροπολίτου Γόρτυνος κ. Ιερεμία με τον τίτλο: «ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ», ώστε να διανεμηθεί στους πιστούς της Κορινθίας και της Γορτυνίας.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων