09/09/2021 09/09/2021 Στον Καθεδρικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου έφτασε σήμερα το πρωί η σορός του Μίκη Θεοδωράκη. Η αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε από το λιμάνι της Σούδας μέχρι την Αγορά Χανίων. Από εκεί με την συνοδεία των ήχων της φιλαρμονικής του Δήμου η οποία έπαιζε αγαπημένες δημιουργίες του Θεοδωράκη, η πομπή κατευθύνθηκε προς τον Μητροπολιτικό Ναό όπου σε κλίμα...
09 Σεπτεμβρίου, 2021 - 10:30
Τελευταία ενημέρωση: 09/09/2021 - 10:34

Τρισάγιο για τον Μίκη Θεοδωράκη στα Χανιά

Διαδώστε:
Τρισάγιο για τον Μίκη Θεοδωράκη στα Χανιά

Στον Καθεδρικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου έφτασε σήμερα το πρωί η σορός του Μίκη Θεοδωράκη.

Η αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε από το λιμάνι της Σούδας μέχρι την Αγορά Χανίων. Από εκεί με την συνοδεία των ήχων της φιλαρμονικής του Δήμου η οποία έπαιζε αγαπημένες δημιουργίες του Θεοδωράκη, η πομπή κατευθύνθηκε προς τον Μητροπολιτικό Ναό όπου σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης ο κόσμος φώναζε «αθάνατος» αποχαιρετώντας τον κορυφαίο δημιουργό.

Το Τρισάγιο στον Καθεδρικό Ναό τελέσθηκε υπό του Πρωτοσυγκελλεύοντος της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού.

Κρατώντας ένα λουλούδι στο χέρι και εμφανώς συγκινημένοι εκατοντάδες πολίτες συρρέουν από το πρωί στον μητροπολιτικό ναό, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη.

Στις 13:00, η σορός με πομπή αυτοκινήτων θα μεταφερθεί στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο χωριό Γαλατάς, όπου σε στενό κύκλο εντός του ναού θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία σε στενό κύκλο και με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου για την δημόσια υγεία. Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, όπως εκείνος επιθυμούσε, για να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Στα Χανιά η σορός του Μίκη Θεοδωράκη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων