19/02/2023 19/02/2023 Στο Τατόι βρέθηκε το πρωί της Κυριακής η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου όπου παρέστη στο τρισάγιο που πραγματοποιήθηκεστην μνήμη του. Τα μέτρα στην περιοχή ήταν δρακόντεια καθώς η επιθυμία της τέως βασιλικής οικογένειας ήταν το τρισάγιο να τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο. Την ίδια ώρα αποκαλύφθηκε ο τάφος του τέως βασιλιά αλλά και η...
19 Φεβρουαρίου, 2023 - 14:15
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2023 - 14:30

Τρισάγιο στο Τατόι για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο – Έγιναν τα αποκαλυπτήρια του τάφου του

Διαδώστε:
Τρισάγιο στο Τατόι για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο – Έγιναν τα αποκαλυπτήρια του τάφου του

Στο Τατόι βρέθηκε το πρωί της Κυριακής η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου όπου παρέστη στο τρισάγιο που πραγματοποιήθηκεστην μνήμη του. Τα μέτρα στην περιοχή ήταν δρακόντεια καθώς η επιθυμία της τέως βασιλικής οικογένειας ήταν το τρισάγιο να τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Την ίδια ώρα αποκαλύφθηκε ο τάφος του τέως βασιλιά αλλά και η επιγραφή του. Πιο συγκεκριμένα στο μνήμα αναγράφονται τα εξής: «Κωνσταντίνος Β’ Βασιλεύς των Ελλήνων, PRINS AF DANMARK, ΓΕΝ. ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ 2 ΙΟΥΝ. 1940 – ΑΠ. ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ 10 ΙΑΝ. 2023, ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ».

Ακόμη στον τάφο του τέως βασιλιά υπάρχει και η φράση του Ευαγγελιστή Ιωάννη, «Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗ ΕΣΤΙ. ΚΑΙ Ο ΜΕΝΩΝ ΕΝ ΤΗ ΑΓΑΠΗ ΕΝ ΤΩ ΘΕΩ ΜΕΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΝ ΑΥΤΏ».

Υπενθυμίζεται ότι χθες Σάββατο πραγματοποιήθηκε, παρουσία 250 καλεσμένων, επιμνημόσυνη δέηση στην Μητρόπολη Αθηνών για τις 40 ημέρες από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων