04/07/2021 04/07/2021 Στο Ανώτατο Δευτεροβάθμιο Όργανο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος (ΟΜΣΙΕ) εξελέγη για τρίτη συνεχόμενη φορά ο Πρωτοψάλτης-Μουσικοδιδάσκαλος και συνεργάτης της Πεμπτουσίας με την εκπομπή «Μουσικές Βυζαντινές Διαδρομές» Άκης Ν. Λιλιόπουλος. Ο ίδιος σε ανάρτησή του στo facebook εκφράζει την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες του προς τους εκλέκτορές του, ενώ αναφέρει: «Είμαστε όλοι μας ενωμένοι, συνεχίζουμε...
04 Ιουλίου, 2021 - 18:40
Τελευταία ενημέρωση: 04/07/2021 - 18:28

Τρίτη συνεχόμενη θητεία για τον Άκη Ν. Λιλιόπουλο στην ΟΜΣΙΕ

Διαδώστε:
Τρίτη συνεχόμενη θητεία για τον Άκη Ν. Λιλιόπουλο στην ΟΜΣΙΕ

Στο Ανώτατο Δευτεροβάθμιο Όργανο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος (ΟΜΣΙΕ) εξελέγη για τρίτη συνεχόμενη φορά ο Πρωτοψάλτης-Μουσικοδιδάσκαλος και συνεργάτης της Πεμπτουσίας με την εκπομπή «Μουσικές Βυζαντινές Διαδρομές» Άκης Ν. Λιλιόπουλος.

Ο ίδιος σε ανάρτησή του στo facebook εκφράζει την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες του προς τους εκλέκτορές του, ενώ αναφέρει:
«Είμαστε όλοι μας ενωμένοι, συνεχίζουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε από την αρχή, με ανανεωμένη πνοή και διάθεση για νέες επιτυχίες, για μία ψαλτική τέχνη ταυτισμένη με την Ορθόδοξη λατρεία.
Η εμπειρία των προηγούμενων ετών, μας καθιστά δυνατούς σε σοφία και γνώση και σεβαστούς ως προς την εκκλησία και την Ιεραρχία, μέσα από τις δραστηριότητες των “Βυζαντινών γιορτών”, μέσα από τα Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής, μέσα από τα συνέδρια, με αποκορύφωμα την Αναγνώριση της Βυζαντινής Μουσικής στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας (Σύμβαση ΔΙΕΘΝΟΥΣ UNESCO, 2019)
Η ψαλτική, ως ζωντανή παραδοσιακή τέχνη, θεωρείται από τα σημαντικότερα πολιτισμικά αγαθά, που συμβάλλουν δυναμικά στον αυτοπροσδιορισμό και την αυτογνωσία του νεότερου ελληνισμού».

Την Δευτέρα, 5/7/2021 συγκροτείται το Σώμα και θα γνωστοποιηθούν οι θέσεις των εκλεγμένων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων