06/03/2019 06/03/2019 Μιλώντας αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 και τον Νικόλα Βαφειάδη, ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ προειδοποιεί για το ενδεχόμενο απόπειρας ανάμειξης και στις ελληνικές εκλογές. Όπως λέει «έχουμε δει αποδείξεις αυτού του είδους περί χειραγώγησης των πληροφοριών. Για παράδειγμα, τις ρωσικές προσπάθειες περί την Ορθόδοξη Εκκλησία, τις προσπάθειες να υποσκάψουν τον ρόλο του Οικουμενικού Πατριάρχη», σημειώνοντας πάντως...
06 Μαρτίου, 2019 - 10:33
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2019 - 10:34

Πάιατ: Απόπειρα να υποσκάψουν τον ρόλο του Πατριάρχη

Διαδώστε:
Πάιατ: Απόπειρα να υποσκάψουν τον ρόλο του Πατριάρχη

Μιλώντας αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 και τον Νικόλα Βαφειάδη, ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ προειδοποιεί για το ενδεχόμενο απόπειρας ανάμειξης και στις ελληνικές εκλογές. Όπως λέει «έχουμε δει αποδείξεις αυτού του είδους περί χειραγώγησης των πληροφοριών. Για παράδειγμα, τις ρωσικές προσπάθειες περί την Ορθόδοξη Εκκλησία, τις προσπάθειες να υποσκάψουν τον ρόλο του Οικουμενικού Πατριάρχη», σημειώνοντας πάντως ότι δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει δει αποδείξεις προσπάθειας ανάμιξης στις επερχόμενες εκλογές της Ελλάδας.

Οι δηλώσεις έγιναν στο περιθώριο της εκστρατείας που πραγματοποιεί το Ατλαντικό Συμβούλιο στην Αθήνα κατά των επιθέσεων παραπληροφόρησης «DISINFO», που έχει στόχο να αφυπνίσει κοινή γνώμη και θεσμούς. «Στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι να ευαισθητοποιήσει, ώστε οι δημοκρατικοί θεσμοί της Ελλάδας κι ο ελεύθερος Τύπος της Ελλάδας, που είναι αρκετά ισχυροί, να μπορέσουν να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να αντιδράσουν κατάλληλα», υπογραμμίζει ο Τζέφρο Πάιατ, ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων