14/09/2020 14/09/2020 Για την απόφασή του να βαπτιστεί Ορθόδοξος Χριστιανός και για τον τρόπο με τον οποίο βιώνει την πίστη του μίλησε ο ηθοποιός Τζόναθαν Τζάκσον στην τηλεόραση του Πατριαρχείου Ρουμανίας και την εκπομπή “TRINITAS Sequences” . Κληθείς να περιγράψει με τρεις λέξεις αυτή τη μεταστροφή, ο χολιγουντιανός ηθοποιός τόνισε: “επιστροφή στο σπίτι” και διευκρίνισε: “Βρίσκομαι σε...
14 Σεπτεμβρίου, 2020 - 11:16
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2020 - 12:20

Τζ. Τζάκσον: “Ήμουν πάντα Ορθόδοξος, απλά δεν το ήξερα”

Διαδώστε:
Τζ. Τζάκσον:  “Ήμουν πάντα Ορθόδοξος, απλά δεν το ήξερα”

Για την απόφασή του να βαπτιστεί Ορθόδοξος Χριστιανός και για τον τρόπο με τον οποίο βιώνει την πίστη του μίλησε ο ηθοποιός Τζόναθαν Τζάκσον στην τηλεόραση του Πατριαρχείου Ρουμανίας και την εκπομπή “TRINITAS Sequences” .

Κληθείς να περιγράψει με τρεις λέξεις αυτή τη μεταστροφή, ο χολιγουντιανός ηθοποιός τόνισε: “επιστροφή στο σπίτι” και διευκρίνισε: “Βρίσκομαι σε ένα μέρος που πάντα γνώριζα. Δεν το βλέπω ως μεταστροφή. Μου φαίνεται ότι ήμουν πάντα Ορθόδοξος, απλά δεν το ήξερα”.

Ο ηθοποιός μιλά για το ταξίδι του στην Ορθοδοξία, το οποίο ξεκίνησε στη Ρουμανία το 2007, όταν την επισκέφθηκε για κάποια γυρίσματα, και είδε πολλά άτομα με αναμμένα κεριά στη μέση της νύχτας (σ.σ. ήταν Ανάσταση): “Ήταν καταπληκτικό. Δεν ξέραμε τι έκαναν, αλλά κάποιος από εκεί ήρθε και είπε “Χριστός Ανέστη”

“Πιστεύω ότι τότε οι σπόροι της πίστης φυτεύτηκαν στις ψυχές μας” λέει.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, αυτός και η σύζυγός του είχαν πολλές πνευματικές αναγνώσεις και αναζητήσεις. “Έκανα αυτό το ταξίδι με την Ελίζα”, προσθέτει ο Τζ. Τζάκσον.

Το Μεγάλο Σάββατο του 2012, ο Τζόναθαν και η Έλιζα Τζάκσον, μαζί με τα παιδιά τους, έλαβαν το ορθόδοξο βάπτισμα.

Πριν και μετά το Άγιον Όρος

Μια άλλη μεταμορφωτική εμπειρία ήταν η επαφή του με το Άγιο Όρος Άθως. Και θυμάται τα λόγια που του είπε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ: “Ζούσατε μια ζωή πριν από την Ορθοδοξία, τώρα έχετε μια άλλη ζωή! Και πριν από το Άγιον Όρος είχατε μια ζωή, τώρα έχετε μια άλλη ζωή!”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων