12/05/2019 12/05/2019 Τον νέο αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρο, ο οποίος εξελέγη χθες, 11 Μαΐου 2019, παμψηφεί από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου συγχαίρει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ο πολιτικός κόσμος αλλά και ο αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ....
12 Μαΐου, 2019 - 15:23
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2019 - 16:46

Τζέφρι Πάιατ και πολιτικοί “τιτιβίζουν” για τον νέο Αρχιεπίσκοπο

Διαδώστε:
Τζέφρι Πάιατ και πολιτικοί “τιτιβίζουν” για τον νέο Αρχιεπίσκοπο

Τον νέο αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρο, ο οποίος εξελέγη χθες, 11 Μαΐου 2019, παμψηφεί από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου συγχαίρει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ο πολιτικός κόσμος αλλά και ο αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο και του εξέφρασε τα ειλικρινή του συγχαρητήρια για την εκλογή του και τις θερμές ευχές του για την ευόδωση της αποστολής του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε το εξής tweet για τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής: «Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ένας φωτισμένος ιεράρχης με ιδιαίτερες ικανότητες. Του εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία! Οι ελπίδες μας τον συνοδεύουν!».

 

 

«Η εκλογή του εμπεριέχει και έναν ακόμα ισχυρό συμβολισμό καθώς είναι γνωστή η πολυετής προσφορά του στον αγώνα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ένα ζήτημα κεντρικής σημασίας για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την θρησκευτική ελευθερία σε διεθνές επίπεδο.

Οι αδιαμφισβήτητες ικανότητες του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής και η εμπιστοσύνη του Οικουμενικού Πατριάρχη προς το πρόσωπό του αποτελούν ισχυρά θεμέλια αλλά και εγγυήσεις για την επίτευξη του δύσκολου έργου που αναλαμβάνει.

Ειδικότερα για την Ομογένεια της Αμερικής, την ηγέτιδα δύναμη της Διασποράς, ανοίγει σήμερα ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της» τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

«Άξιος ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Μητροπολίτης Προύσης και Ηγούμενος της Σχολής της Χάλκης Ελπιδοφόρος Λαμπρυνιάδης» αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης και συμπληρώνει «πολύγλωσσος, κάτοχος διδακτορικού, καθηγητής στο ΑΠΘ, έμπειρος αν και νέος στη ηλικία, ιδανική επιλογή για την ομογένεια και την Ελλάδα. Συγχαρητήρια!»

 

 

Τα θερμά του συγχαρητήρια προς τον νέο αρχιεπίσκοπο Αμερικής εξέφρασε μέσω Twitter ο αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ. «Θερμά συγχαρητήρια και τις καλύτερες ευχές στον Ελπιδοφόρο για την εκλογή του ως Αρχιεπισκόπου της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας στη Βόρεια Αμερική – έναν ουσιαστικό θεσμό για τους δεσμούς μεταξύ των λαών μας και για την υποστήριξη του ελληνικού λαού κατά την περίοδο της οικονομικής δυσκολίας».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ:  ΑΠΕ – ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων