24/05/2020 24/05/2020 Τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας τιμήθηκε σήμερα η ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού (η οποία έχει καθιερωθεί στις 19 Μαϊου), σε πολλές πόλεις. Στη Θεσσαλονίκη τελέστηκε Δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων σε μνημείο της πόλης. Ο...
24 Μαΐου, 2020 - 15:43
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2020 - 15:45

Τζιτζικώστας: “Η Τουρκία έχει μόνιμη ανοσία στην ιστορική αλήθεια”

Διαδώστε:
Τζιτζικώστας: “Η Τουρκία έχει μόνιμη ανοσία στην ιστορική αλήθεια”

Τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας τιμήθηκε σήμερα η ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού (η οποία έχει καθιερωθεί στις 19 Μαϊου), σε πολλές πόλεις.

Στη Θεσσαλονίκη τελέστηκε Δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων σε μνημείο της πόλης.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώτσας έστειλε σαφές μήνυμα προς την Τουρκία η οποία, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, “έχει μόνιμη ανοσία στην ιστορική αλήθεια και παραμένει φορέας του ιού της μισαλλοδοξίας και της προκλητικότητας. Με πίστη και σθένος συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι την καθολική αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου! Η Μακεδονία τιμά και θα τιμά πάντα τη μνήμη των αθώων θυμάτων.

Αντίστοιχη εκδήλωση έλαβε χώρα και στην Αθήνα όπου ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου.

“Δεν θα ξεχάσουμε τα 353.000 θύματα, θα αγωνιστούμε για την δικαίωση τους. Η Ελλάδα υποστηρίζει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και την ακεραιότητα της”, τονίζει σε ανάρτησή του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων