04/04/2023 04/04/2023 Η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία προκάλεσε ζημιές ύψους περίπου 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην πολιτιστική κληρονομιά και τους πολιτιστικούς χώρους της χώρας, ανέφερε τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 η αρμόδια υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών. Ο πολιτισμός, ο τουρισμός, ο αθλητισμός και η ψυχαγωγία έχουν χάσει συνολικά έσοδα 15,1 δισ. δολαρίων από τη Ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο...
04 Απριλίου, 2023 - 17:46
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2023 - 17:24

UNESCO: Ζημιές $2,6 δισεκατ. στην πολιτιστική κληρονομιά της Ουκρανίας

Διαδώστε:
UNESCO: Ζημιές $2,6 δισεκατ. στην πολιτιστική κληρονομιά της Ουκρανίας

Η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία προκάλεσε ζημιές ύψους περίπου 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην πολιτιστική κληρονομιά και τους πολιτιστικούς χώρους της χώρας, ανέφερε τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 η αρμόδια υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών.

Ο πολιτισμός, ο τουρισμός, ο αθλητισμός και η ψυχαγωγία έχουν χάσει συνολικά έσοδα 15,1 δισ. δολαρίων από τη Ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022, επεσήμανε η UNESCO.

Σχεδόν 250 μνημεία είτε έχουν υποστεί ζημιές είτε έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, κυρίως στα ανατολικά της χώρας, σημείωσε

Η Γενική Διευθύντρια της UNESCO, Audrey Azoulay, η οποία επισκέφθηκε την Ουκρανία τη Δευτέρα, είπε ότι απαιτούνται περίπου 6,9 δισ. δολάρια για την αποκατάσταση των ζημιών και την επανόρθωση των διαφόρων τομέων.

«Θα βοηθήσουμε τις ουκρανικές αρχές να καταρτίσουν ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης για τον τομέα του πολιτισμού», είπε.


(Κεντρική φωτογραφία: Βομβαρδισμένη εκκλησία στο κέντρο της Μαριούπολης Πνευματικά Δικαιώματα: Evgeniy Maloletka/Associated Press – Πηγή: ΚΥΠE)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων