15/11/2018 15/11/2018 Η υπόθεση έκδοσης Τόμου για την αυτοκεφαλία είναι παραπλανητική, καθώς στην πραγματικότητα το θέμα δεν αφορά την πλήρη αυτοκεφαλία, δήλωσε αξιωματούχος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (UOC). “Δεν είναι αυτοκεφαλία, μοιάζει με εξαπάτηση”, δήλωσε στο Facebook ο αρχιερέας Νικολάι Ντανιλέβιτς, αναπληρωτής επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της UOC. “Αυτή η κατάσταση μου θυμίζει την ιστορία,...
15 Νοεμβρίου, 2018 - 11:44

UOC: Δεν πρόκειται για αυτοκεφαλία

Διαδώστε:
UOC: Δεν πρόκειται για αυτοκεφαλία

Η υπόθεση έκδοσης Τόμου για την αυτοκεφαλία είναι παραπλανητική, καθώς στην πραγματικότητα το θέμα δεν αφορά την πλήρη αυτοκεφαλία, δήλωσε αξιωματούχος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (UOC).

“Δεν είναι αυτοκεφαλία, μοιάζει με εξαπάτηση”, δήλωσε στο Facebook ο αρχιερέας Νικολάι Ντανιλέβιτς, αναπληρωτής επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της UOC.

“Αυτή η κατάσταση μου θυμίζει την ιστορία, όταν οι Ευρωπαίοι που ήρθαν στην πρόσφατα ανακαλυφθείσα αμερικανική γη αρκετές εκατοντάδες χρόνια πριν είχαν ανταλλάξει, χρυσά νομίσματα για το χρυσό των ντόπιων», είπε.

Η νέα εκκλησία θα αποκτήσει το καθεστώς μιας αυτοκέφαλης αρχιεπισκοπής σύμφωνα με το μοντέλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας των Τσεχικών Χωρών και της Σλοβακίας. Θα εκτελεί ανεξάρτητα, αλλά θα λαμβάνει μύρο και έγκριση εκλεγέντων αρχηγών από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

“Δεν ξέρω αν αυτή η πληροφορία είναι αληθινή, αλλά αν την εμπιστευτείτε (και υπάρχουν λόγοι να την εμπιστευτείτε), τότε ποια είναι η διαφορά μεταξύ της κατάστασης της αυτοκέφαλης εκκλησίας που προσφέρεται και του καθεστώτος της ουκρανικής Ορθόδοξη Εκκλησία », είπε ο ιερέας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων