26/10/2020 26/10/2020 Με τα νέα δεδομένα που έχει επιφέρει η πανδημία και με την τήρηση αυστηρών περιοριστικών μέτρων εορτάστηκε ο Άγιος Δημήτριος στην Θεσσαλονίκη. Η καθιερωμένη Δοξολογία στον ομώνυμο ιστορικό ναό τελέστηκε παρουσία μόνο ολίγων επισήμων και κεκλεισμένων των θυρών για τον κόσμο.  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ- Η Θεσσαλονίκη εορτάζει – Στον ιστορικό ναό του Αγίου Δημητρίου η Πρόεδρος...
26 Οκτωβρίου, 2020 - 15:01
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2020 - 15:49

“Βάλτε όλοι σημαίες στα μπαλκόνια σας”

Διαδώστε:
“Βάλτε όλοι σημαίες στα μπαλκόνια σας”

Με τα νέα δεδομένα που έχει επιφέρει η πανδημία και με την τήρηση αυστηρών περιοριστικών μέτρων εορτάστηκε ο Άγιος Δημήτριος στην Θεσσαλονίκη. Η καθιερωμένη Δοξολογία στον ομώνυμο ιστορικό ναό τελέστηκε παρουσία μόνο ολίγων επισήμων και κεκλεισμένων των θυρών για τον κόσμο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ- Η Θεσσαλονίκη εορτάζει – Στον ιστορικό ναό του Αγίου Δημητρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας (φωτογραφίες)

Στο εορταστικό κλίμα της ημέρας, την πανδημία του κορωνοϊού και τις προκλήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας,  ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, εκπρόσωποι κομμάτων και των τοπικών αρχών.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

«Χαίρομαι που είμαι σήμερα εδώ, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου της Θεσσαλονίκης και απελευθερωτή της πόλης, όπως τον θέλει η λαϊκή μας παράδοση», τόνισε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις πρωτόγνωρες συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται ο εορτασμός, λέγοντας: «Φέτος, οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες. Τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας απέτρεψαν πολλούς συμπολίτες μας από το να γιορτάσουν την ημέρα όπως κάθε χρόνο. Είναι όμως απαραίτητα, αφού η τήρησή τους αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση ώστε να κρατήσουμε την κατάσταση υπό έλεγχο, προστατεύοντας τόσο τους εαυτούς μας όσο και τους άλλους. Κάνω λοιπόν έκκληση σε όλους, και ειδικότερα στους νέους, να αποδείξουν στην πράξη το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που έχουν, ιδίως για τους πιο ευάλωτους.  Και εύχομαι γρήγορα να πάρει τέλος αυτή η δοκιμασία και του χρόνου να τιμήσουμε όλοι μαζί, όπως αρμόζει, τον “μέγα οπλίτη και αθλητή, τον στεφανηφόρο” Άγιο Δημήτριο, τον “φιλόπολι” και προστάτη της Θεσσαλονίκης μας».

Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θ. Καράογλου

«Φέτος ο εορτασμός γίνεται πιο λιτά για να προστατεύσουμε το υπέρτατο αγαθό που είναι η υγεία. Οφείλουμε ο καθένας από εμάς να λαμβάνουμε τα στοιχειώδη προληπτικά μέτρα, οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο “όχι” στον κορωνοϊό προστατεύοντας τη δημόσια και την ατομική μας υγεία για το καλό της πατρίδας», είπε ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου και κάλεσε τους Θεσσαλονικείς και όλους τους Έλληνες να αναρτήσουν τη σημαία στα μπαλκόνια τους.

Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας

«Δεν μπορούμε να γιορτάσουμε όπως αξίζει στη μέρα, δεν πρέπει, όμως να ξεχνάμε ότι με ενότητα και αλληλεγγύη μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία, κάθε κρίση», είπε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ενωμένοι θα βγούμε νικητές και στον αγώνα για τη διαφύλαξη της υγείας των συμπολιτών μας.

Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Σήμερα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, εσωτερικές και εξωτερικές, να φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας, να συμβάλλουμε κι εμείς στη μακραίωνη ιστορία της Θεσσαλονίκης μας», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Βουλευτής Ν.Δ. Στ. Καλαφάτης

«Με υπερηφάνεια για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, με ομοψυχία και εθνική αυτοπεποίθηση απορρίπτουμε απειλές και εκβιασμούς και στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση», τόνισε ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης και συνέχισε: «Η Ελλάδα είναι έτοιμη και αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για την προάσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της. Οι Έλληνες δεν υποχωρούμε και δεν παραχωρούμε αναφαίρετα δικαιώματα στις θάλασσες που περιβάλουν τα χερσαία και νησιωτικά εδάφη μας».

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γ. Αμανατίδης

«Στις δύσκολες συνθήκες της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, αλλά και των εθνικών μας θεμάτων αντιστεκόμαστε και αγωνιζόμαστε με όπλα την αποφασιστικότητα, την αλληλεγγύη και την ενότητα για να έχουμε η Ελλάδα και οι Έλληνες τη θέση που δικαιούμαστε και μας αξίζει», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Αμανατίδης.

Βουλευτής ΚΙΝΑΛ  Γ. Αρβανιτίδης

«Η πατρίδα αντιμετωπίζει πολλαπλές κρίσεις και οφείλουμε οι Έλληνες να σφυρηλατήσουμε την ενότητα μας, να αντλήσουμε δύναμη από την ένδοξη ιστορία μας και να είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε για άλλη μια φορά», τόνισε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Αρβανιτίδης.

 Βουλευτής ΜέΡΑ25 Κ. Αδάμου

Η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κωνσταντίνα Αδάμου σημείωσε πως «παρά τα μέτρα για την πανδημία είμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε τους αγώνες των προγόνων μας».

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων