11/06/2020 11/06/2020 Ακόμη ένα θλιβερό συμβάν με βανδαλισμό ιστορικού μνημείου σημειώθηκε αυτή τη φορά σε χωριό της Μεσσηνίας Συγκεκριμένα, στο μνημείο του ήρωα του 1821 Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Ραμοβούνι του Δήμου Οιχαλίας, άγνωστοι έσπασαν τα πλαϊνά μάρμαρα του ανδριάντα ενώ κατέστρεψαν εντελώς και την επιγραφή “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες. Άμεση ήταν η αντίδραση στο γεγονός...
11 Ιουνίου, 2020 - 8:59
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2020 - 10:38

Βανδάλισαν μνημείο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

Διαδώστε:
Βανδάλισαν μνημείο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

Ακόμη ένα θλιβερό συμβάν με βανδαλισμό ιστορικού μνημείου σημειώθηκε αυτή τη φορά σε χωριό της Μεσσηνίας

Συγκεκριμένα, στο μνημείο του ήρωα του 1821 Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Ραμοβούνι του Δήμου Οιχαλίας, άγνωστοι έσπασαν τα πλαϊνά μάρμαρα του ανδριάντα ενώ κατέστρεψαν εντελώς και την επιγραφή “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες.

Άμεση ήταν η αντίδραση στο γεγονός αυτό του Δημάρχου Οιχαλίας κ. Γεωργακόπουλου καθώς και του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Παπαδόπουλου οι οποίοι έδωσαν εντολή για άμεση αποκατάσταση του μνημείου.

Είναι θλιβερό θέαμα πάντως να αντικρίζουμε τέτοιες εικόνες σε μια περίοδο που η πατρίδα μας ετοιμάζεται να εορτάσει τα 200 χρόνια από την παλιγγενεσία του 1821, τα μέγιστα στην οποία προσέφερε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων